Ga naar content

Bankhelpdeskfraude - Drossaard - Uden

Op maandag 14 november 2022 werd een 86-jarige vrouw gebeld door een man die zei van de bank te zijn. Omdat er fraude met haar bankpas zou zijn gepleegd, moest de vrouw haar bankpassen inclusief pincode afgeven. Later blijkt ze slachtoffer te zijn van oplichters. Haar rekening werd geplunderd en wij zoeken de mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Help mee ze te vinden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De vrouw werd bewogen om haar pincode via de telefoon in te spreken en de bankpassen in een envelop te doen. Ze moest die afgeven aan een andere bankmedewerker, die bij haar langs zou komen. Er werd met haar een code afgesproken die de koerier moest zeggen, zodat ze zeker wist dat het de juiste persoon was.

Omdat de vrouw er toch geen goed gevoel aan over had gehouden, belde ze later die dag met de bank. Er bleken duizenden euro’s van haar rekening te zijn gehaald.

Wie (her)kent de man die op de Drossaard in Uden met de bankpas van de vrouw staat te pinnen? Hij staat er goed op, dus er moet iemand zijn die weet wie hij is. Geef je tip door, al is het anoniem. Dit soort misbruik van kwetsbare slachtoffers mag niet ongestraft blijven. Bel de Opsporingstiplijn, 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. U kunt ook het tipformulier invullen.

Vragen

Wie herkent de oplichter die hier op de Drossaard in Uden staat te pinnen met de bankpas van een 86-jarig slachtoffer? 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=wRuGgprw9Fc

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=qR181zi1VX8

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening