Ga naar content

Babbeltruc - Oude Gracht - Eindhoven

We zijn op zoek naar deze oplichter, die van een hoogbejaarde vrouw uit de wijk Oude Gracht in Eindhoven een geldkistje met een groot geldbedrag heeft gestolen. Hij zou voor de bank werken en wist de vrouw er met slinkse praatjes van te overtuigen dat ze het mee moest geven.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Een hoogbejaarde vrouw werd in juli 2022 gebeld door iemand die zei van de bank te zijn. Hij vertelde dat haar bankpassen vervangen moesten worden en dat een collega de passen zou komen ophalen. Hij wist de vrouw er zelfs van te overtuigen om haar pincode via de telefoon ‘na de piep’ in te spreken.

Nog tijdens het gesprek verscheen een tweede man aan de deur, de nepkoerier. De oplichters wisten de vrouw met hun praatjes zover te krijgen dat ze het goed vond dat de koerier boven de pasjes ging halen. Die zaten in een geldkistje, waarmee hij er vervolgens vandoor is gegaan. In dit kistje zat tevens een flink geldbedrag, dat door de vrouw was gespaard.

Een getuige zag de nepkoerier met het kistje onder zijn arm wegrennen en als bijrijder in een donkere VW Golf stappen. Uit onderzoek weten we inmiddels op wiens naam die auto staat, maar wie de bijrijder was, is vooralsnog onbekend. We hebben hem wel op beeld. 

Wij willen heel graag weten wie deze laffe oplichter is. Wie kan ons vertellen waar we hem kunnen vinden? Geef je tip door, dat kan ook anoniem. Dit soort misbruik van kwetsbare slachtoffers mag niet ongestraft blijven. Bel de Opsporingstiplijn, 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Je kunt ook hier het tipformulier invullen.

Vragen

Wie herkent de man op de afbeelding? Hij ging er met een geldkistje vandoor in de wijk Oude Gracht in Eindhoven en stapte als bijrijder in een donkere VW Golf. 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=wRuGgprw9Fc

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=qR181zi1VX8

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening