Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Afhandeling van berichten

Berichten die u naar de politie stuurt worden als volgt afgehandeld:

  1. Doorgelaten: Berichten die voldoen aan het beleid worden afgeleverd bij de geadresseerde.
  2. Quarantaine. Het bericht wordt binnengelaten en gecontroleerd. Als het niet voldoet aan het beleid voor virussen en anti-malware, wordt het in quarantaine geplaatst. De geadresseerde van politie krijgt een mail dat het bericht niet afgeleverd kan worden en kan met u contact opnemen
  3. Blokkeren. Berichten die niet voldoen aan de voorschriften van het Forum standaardisatie worden geblokkeerd. De geadresseerde politiemedewerker krijgt hiervan geen bericht. U als afzender krijgt, afhankelijk van uw mailserver, een foutmelding. Hiervoor is de politie niet verantwoordelijk.

Alternatieven

Partnerkoppelingen
Mailservers van overheidspartners van de politie met een specifieke partnerkoppeling worden niet via Internet verstuurd. Deze maildomeinen zijn door een politiemedewerker op het Intranet te raadplegen.

Bestandsuitwisseling
Als u als partner niet aan de e-mailstandaard van de overheid kan voldoen, of de bestanden zijn te groot, of er zijn andere redenen, dan kan u als partner uw contactpersoon bij politie verzoeken om gebruik te maken van de dienst bestandsuitwisseling. De politie bepaalt de inzet van deze dienst. Neem hiervoor contact op met uw contactpersoon bij de politie.