Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Check vooraf om internetoplichting te voorkomen!

Voor u iets koopt of verkoopt is het slim om te controleren of er met de (ver)koper negatieve ervaringen zijn geweest. Gebruik daarvoor de link ‘Check de (ver)koper’ U kunt zoeken op IBAN-rekeningnummers, e-mailadressen, telefoonnummers of een url van bijvoorbeeld een webwinkel.

Geeft de checkfunctie de uitslag “Er zijn over deze partij geen meldingen bekend”, wees dan nog steeds voorzichtig. Het is geen garantie dat de verkoper een betrouwbare partij is. Geeft de checkfunctie de uitslag “Er zijn meldingen over deze partij bekend”, dan bent u gewaarschuwd.

Bij een buitenlands IBAN-nummer zal er steeds een melding op uw scherm verschijnen. Het blijkt dat betalingen naar het buitenland in veel gevallen een verhoogd risico met zich meebrengt. Extra voorzichtigheid is hier op zijn plaats. Overigens kunt u geen rechten ontlenen aan de checkfunctie en de eventuele waarschuwing. U blijft zelf verantwoordelijk.

Wat kan ik doen als ik onterecht negatief bekend sta in de checkfunctie?

Mocht u vinden dat u onterecht negatief voorkomt in de checkfunctie, dan kunt u dit melden via het contactformulier. De politie zal dan contact met u opnemen en uw klacht onderzoeken.