Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wat doet Team Internationale Misdrijven?

Het TIM van de Dienst Landelijke Recherche doet samen met het Landelijk Parket strafrechtelijk onderzoek naar oorlogsmisdaden en andere internationale misdrijven. We proberen daders op te sporen en te vervolgen. Zo willen we ook voorkomen dat slachtoffers van internationale misdrijven en oorlogsmisdaden die naar Nederland vluchtten hier worden geconfronteerd met de misdadigers voor wie zij zijn gevlucht.

De afgelopen jaren deden we bijvoorbeeld onderzoek naar oorlogsmisdaden en andere internationale misdrijven in Rwanda, Afghanistan, Syriƫ, Liberia en Irak. Daders van oorlogsmisdaden, plegers van genocide en folteraars kregen in deze zaken een gevangenisstraf van een Nederlandse rechter.

Bel Team Internationale Misdrijven

088-6625743

Team Internationale Misdrijven werkt samen met andere organisaties

Het Team Internationale Misdrijven en het Landelijk Parket werken samen met binnenlandse en buitenlandse overheden om te zorgen dat daders van oorlogsmisdaden en andere internationale misdrijven niet in Nederland kunnen verblijven. Naast opsporing, vervolging en uitlevering, kan de Nederlandse overheid ook verblijfsvergunningen weigeren, personen uitzetten en bijdragen aan strafrechtelijke vervolging in andere landen.

Het TIM werkt niet alleen samen met overheden maar ook met maatschappelijke organisaties.