Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Woningovervaller in Spanje opgepakt

Gepubliceerd op:

Westdorpe - Door de Spaanse politie is op 17 januari in Barcelona een man gearresteerd voor een overval op 28 november 2019 op de bewoner van een woning aan de Singel. De man is naar Nederland overgebracht en aan de Nederlandse justitie uitgeleverd.

Drie mannen pleegden ruim twee jaren geleden een gewelddadige overval. Zij waren gewapend met een lang mes of een zwaard en sloegen de bewoner en eisten geld. De daders renden daarna weg richting de Vlietstraat. Ondanks een intensief rechercheonderzoek slaagde de politie er aanvankelijk niet in om de overval op te lossen.

Onderduiken

In de zomer van 2021 ontdekte de politie dat een 26-jarige man vermoedelijk een van de overvallers was. Omdat niet bekend was waar de man verbleef, werd een internationaal arrestatiebevel gemaakt. Begin dit jaar ontdekte de Zeeuwse recherche dat hij zich vermoedelijk in Spanje schuil hield. Er werd contact met de Spaanse politie opgenomen. Vervolgens werd hij gearresteerd en naar Nederland overgebracht. De man werd voor verder onderzoek en verhoor in een politiecellencomplex in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant ingesloten. Hij zit na twee voorgeleidingen bij de Rechter-Commissaris nog in bewaring en wordt volgende week aan de Raadkamer voorgeleid. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.