Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek naar geweld Dinteloord voortgezet

Gepubliceerd op:

Dinteloord - De politie is nog steeds bezig met het onderzoek naar het geweld op Oudjaarsavond op het Raadhuisplein. Hierbij raakten twee medewerkers van de gemeente Steenbergen gewond en hun auto zwaar beschadigd.

Vrijdagavond 31 december stak een groep jongeren zwaar vuurwerk op het Raadhuisplein af. Hierbij werden ook explosieven naar en onder de bus van een handhavingsauto van de gemeente Steenbergen gegooid. De twee gemeenteambtenaren liepen vermoedelijk blijvende gehoorschade op. Toen de mobiele eenheid arriveerde werden ook zij bekogeld. Vijftien jongeren uit Dinteloord, variërend in de leeftijd van 13 tot 33 jaar werden gearresteerd. Ze werden verhoord en deels op nieuwjaarsdag en deels op zondag 2 januari in vrijheid gesteld. Omdat de openlijke geweldplegingen op dat moment onvoldoende bewezen konden worden, besloot de officier van justitie om alle verdachten een proces-verbaal voor het verstoren van de openbare orde te geven.

Beelden

Daarmee is de kous nog niet af. Politie en openbaar ministerie nemen de zaak hoog op, omdat sprake is van een ernstig vergrijp. Zij zetten daarom het onderzoek naar de gewelddadigheden en dan vooral gericht op de twee gemeenteambtenaren en de handhavingsbus voort. Woensdag ontving de politie diverse beelden van het Raadhuisplein. Onder andere is te zien dat een explosief onder de bus van de gemeente ontploft. Ook zijn jongeren op de beelden te zien.

Hebt u ook beelden of meer informatie?

De politie gaat de komende tijd de beelden verder onderzoeken. Hebt u ook beelden of meer informatie over dit incident? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021351772.