Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Derde verdachte in onderzoek naar dodelijk schietincident aan de Coolhaven aangehouden

Gepubliceerd op:

Rotterdam - Gistermiddag is er nog een derde persoon aangehouden in het onderzoek naar het dodelijke schietincident aan de Coolhaven op zondag 10 juli. Hierbij kwam een 31-jarige Rotterdammer om het leven. Eerder zijn er al een 34-jarige man uit Steenbergen en een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

Aanhouding op straat

UPDATEAanhouding derde verdachte
Maandagmiddag 25 juli is er nog een derde man aangehouden in het onderzoek naar het dodelijke schietincident. Een 32-jarige man uit  Rotterdam werd in zijn woning aangehouden, omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident waarbij een 31-jarige man om het leven kwam.
De 32-jarige Rotterdammer zit in volledige beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Donderdag 28 juli zal hij worden voorgeleid aan de rechter-commissaris

UPDATE: Aanhouding tweede verdachte
Het onderzoeksteam heeft, nadat de man in beeld kwam, onophoudelijk naar hem gezocht. Gisteravond is hij dan ook aangehouden in Spijkenisse. Het onderzoeksteam was al een week naar de man op zoek. De 31-jarige Rotterdammer zit in volledige beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Wat de toedracht is van het dodelijke incident is nog niet bekend, het onderzoek gaat dan ook onverminderd door. Meerdere aanhouding worden niet uitgesloten.


Eerste aanhouding
Het onderzoek dat direct na de schietpartij startte is volop bezig met het uitkijken van camerabeelden, horen van getuigen en het onderzoeken van sporen. In de directe omgeving is een buurtonderzoek gehouden.

Donkere auto
Direct na het incident was het team op zoek naar een donkere auto. Gisteren kregen wij melding van een oplettende burger over een geparkeerde auto met kogelinslagen in Rotterdam-Ommoord. Uit de informatie die het team inmiddels heeft verzameld blijkt deze auto de gezochte donkere auto te zijn. Het voertuig is in beslag genomen en wordt nader onderzocht.

Weggereden donkere auto

Beelden
Het onderzoeksteam heeft veel beelden gekregen naar aanleiding van de eerder gedane oproep. Deze beelden maken deel uit van het onderzoek en worden onderzocht. De politie dankt een ieder die beelden heeft  ingestuurd.

Lees ook: 'Man overleden bij schietpartij bij metrostation Coolhaven.'