Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding in groot drugsonderzoek

Laatst gewijzigd op:

Oost-Brabant - De politie hield vandaag een 38-jarige Nederlander aan in zijn woning in Spanje. De man wordt verdacht van het vervaardigen van en de handel in harddrugs. Naast het huis van de man in Spanje werden vandaag ook nog twee woningen in Eindhoven en Yerseke doorzocht.

xx

In oktober 2020 werd een cocaïne lab aangetroffen in Luyksgestel. Ook kreeg de politie de beschikking over een groot aantal ontsleutelde chatberichten van de cryptocommunicatie-platformen Encrochat, Sky-ECC en Anom. Daaruit bleek dat de 38-jarige verdachte vermoedelijk betrokken was bij het eerder opgerolde lab in Luyksgestel. Uit verder onderzoek bleek dat de man zich vermoedelijk op grote schaal bezig houdt met de handel in en productie van harddrugs. Ook wordt hij verdacht van witwassen.

Doorzoekingen
Hoewel de man de Nederlandse nationaliteit heeft, werd al snel duidelijk dat hij niet meer in ons land verbleef. Mogelijk hield hij zichzelf schuil in het buitenland. Door samenwerking met de Spaanse autoriteiten werd hij uiteindelijk opgespoord in Spanje.

Vandaag werd de man dus aangehouden en de woningen doorzocht. De resultaten daarvan worden meegenomen in het verdere onderzoek. Op twee woningen die de man bezit, in Yerseke en Helmond, is beslag gelegd in verband met mogelijk wederrechtelijk voordeel verkregen uit de drugs- en witwasdelicten.