Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Grote controle in Wolfheze: twee aanhoudingen

Gepubliceerd op:

Wolfheze - De politie heeft vrijdagavond een grote controle gehouden in Wolfheze. Aan de Van Nieuwenhuijzenweg werden voertuigen en inzittenden gecontroleerd. In totaal werden er ongeveer dertig bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen. Twee personen werden aangehouden.

Tijdens de controle werd er samengewerkt tussen verschillende lokale politieteams en partners zoals de Belastingdienst. Laatstgenoemde kon ruim 70.000 euro aan openstaande schulden innen. Ook werd er beslag gelegd op veertien voertuigen, waarvan er zeven direct werden afgesleept.

Een 25-jarige man uit Sliedrecht werd aangehouden na de vondst van een handelshoeveelheid drugs. In het voertuig van de man werden, onder meer in een verborgen ruimte, meer dan veertig gripzakjes met vermoedelijke harddrugs aangetroffen. Een 35-jarige man uit Polen werd eveneens aangehouden vanwege het rijden onder invloed van drugs.

Niet de eerste keer

De exacte resultaten zijn ook terug te lezen in een bericht op sociale media van het politieteam Veluwe Vallei Zuid, waar Wolfheze onder valt. Het is overigens niet de eerste keer dat er op deze plek wordt gecontroleerd. Eind september werd er nog een grootschalige ondermijningscontrole gehouden, met onder meer vijf aanhoudingen als resultaat.  

^SV 2022535682