Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Ruim 100 aangiftes van bandenvernieling

Laatst gewijzigd op:

Capelle aan den IJssel - De politie is dringend op zoek naar getuigen en/of camerabeelden van verdachte(n) die de banden van auto’s lekprikken. Inmiddels zijn er ruim honderd aangiftes binnengekomen van auto-eigenaren die de dupe zijn geworden van dit fenomeen.

Sinds zaterdag 19 november krijgt de politie meerdere meldingen en aangiftes binnen van auto-eigenaren die aangeven dat de banden van hun auto zijn lek geprikt. Ook in de nacht van woensdag 23 november op donderdag 24 november zijn er van tientallen auto’s de banden lek geprikt. De teller staat inmiddels op ruim honderd aangiftes.

Eerder zijn er ook een groot aantal banden lekgeprikt in de omgeving van Krimpen aan de Lek.  Nu zijn er vooral in de omgeving van s’Gravenland, Dorpstraat, Bermweg, Merellaan en de omgeving van Slotlaan autobanden van voertuigen vernield. De politie onderzoekt of er een link is tussen het aantal lekgeprikte banden in de verschillende gebieden. Verder worden er zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen tegen dit probleem: zo wordt er onder andere in de nacht extra gesurveilleerd door agenten.

Getuigen en camerabeelden gezocht

De politie is dringend op zoek naar getuigen die meer weten over (een) mogelijke (verdachte(n). Ook ontvangen we graag camerabeelden van mensen. Denk bijvoorbeeld aan eigen beelden bij deurbellen. Heeft u info of beelden? Geef het door via de onderstaande opties. Lees via deze link meer informatie over de zaak.