Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Vierde aanhouding in onderzoek Rolex-overvallen

Al enkele maanden verricht de recherche volhardend onderzoek naar diverse overvallen en pogingen daartoe in Amersfoort. Vrijdag 4 november werd een vierde verdachte in deze zaak aangehouden. Het onderzoek gaat nog verder.

Overvallen
Sinds april dit jaar waren er een aantal overvallen en pogingen daartoe gepleegd in de wijk Vathorst. Zo werd tot twee keer aan toe geprobeerd om een woning aan de Laakboulevard te overvallen. Daarna was het raak bij de opticien aan de Hendrik van Viandenstraat. De eigenaar werd onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn Rolex horloge. En daar bleef het niet bij. Ook op de Harlingenstraat en de Paasberg waren twee woningen het doelwit van de Rolex-overvallers.

Het onderzoek dat werd ingesteld leidde van de tot aanhouding van een 15- en twee 17-jarige verdachten. En afgelopen vrijdag, 4 november, werd een 23-jarige man uit Amersfoort buiten heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op de Opticien. De verdachte werd maandag 7 november voorgeleid en zit nog vast voor onderzoek.

Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten
De recherche heeft sterke aanwijzingen dat de reeks overvallen in Amersfoort met elkaar in verband staan en sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit. Getuigen worden nog steeds  gevraagd om zich te blijven melden.

Meld je info
De politie blijft graag in contact komen met getuigen. “We zijn ervan overtuigd dat er met name onder jongeren veel informatie over deze zaken circuleert. We doen nadrukkelijk een beroep aan deze jongeren om die informatie ook met ons te delen.”

Heb je informatie? Weet je meer? Of weet je bijvoorbeeld een voornaam? Meld het dan! Elke naam of informatie kan nuttig zijn om het onderzoek te helpen. Voor het tipformulier klik hier. Ook kan je het gratis doorbellen via 0800 – 6070. Wil je het helemaal anoniem melden? Meld het dan via MeldMisdaadAnoniem: 0800 – 7000.

Teruglezen over de overvallen kan door hier te klikken.