Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Hennepdrogerij aangetroffen in Duivense woonwijk

De politie heeft dinsdagochtend een hennepdrogerij aangetroffen in een Duivense woonwijk. Op een adres aan de Titan werd bijna tien kilo aan gedroogde henneptoppen en hennepgruis aangetroffen en in beslag genomen. De vermoedelijke straatwaarde bedraagt tienduizenden euro's.

De bewoner werd in de woning aangetroffen en zal op een later moment over de zaak worden gehoord. Ook de woningcorporatie is in kennis gesteld om te bekijken welke gevolgen de vondst voor de bewoner heeft.

Een drogerij is een belangrijke schakel in het proces van de illegale hennepteelt. In een drogerij wordt de opbrengst uit een kwekerij gedroogd en klaargemaakt voor de uiteindelijke handel. Het is de laatste halte voordat het eindproduct de coffeeshop of straatdealer bereikt.

Nog een vondst in de Liemers

Eerder deze maand deden agenten ook al een hennepvondst in de Liemers. In een chalet in Lathum werden op 2 februari restanten van een hennepstekkerij aangetroffen. Een stekkerij zit vooraan in het hennepproces. De planten die er worden gekweekt gaan uiteindelijk naar de hennepkwekerij.

Het chalet in Lathum was volledig ingericht als stekkerij, maar leek al even niet meer in gebruik. Er stonden veel verdorde moederplanten.

Tekst gaat verder onder de foto
 

Een deel van de vondst in Lathum

Hennepkwekerijen, drogerijen, stekkerijen; het levert groot gevaar op voor de directe omgeving. Denk aan brandrisico of zelfs ontploffingsgevaar door kortsluiting, oververhitting of lekkage. Daarnaast trekt het criminelen aan die je absoluut niet in de wijk wil hebben. Deze criminelen maken grote winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. 

Meldingen cruciaal

De politie ziet niet alles en tips van bewoners zijn dan ook van groot belang. Ook de zaak in Duiven kwam aan het rollen door een alerte tipgever. Heb je het vermoeden dat er in je omgeving een hennepkwekerij zit? Of heb je tips over andere vormen van criminaliteit? Meld het via 0900-8844. Volledig anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. In onderstaande video leggen we uit hoe zorgvuldig we met je tip omgaan.

^SV 2023073396/2022349020

Tips zijn goud waard! We leggen je graag uit hoe we met een tip omgaan.