Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Gewelddadige woningoverval en straatroof in opsporingsprogramma’s

Vanavond in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Team West aandacht voor een overval op een bedrijfspand in Sassenheim. In Opsporing Verzocht ook beelden van een bankhelpdeskfraudezaak en een straatroof in Den Haag. Verder te zien in Team West: een woningoverval in Alphen aan den Rijn, diefstal met geweld in Zoetermeer en brandstichting in Den Haag.

Bankhelpdeskfraude en straatroof Zweeloostraat Den Haag

Op dinsdag 13 september beroofde een onbekende man een 18-jarige jongen op de Zweeloostraat in Den Haag van zijn portemonnee. Dit gebeurde onder bedreiging van een vermoedelijk steekwapen. Het slachtoffer moest met de straatrover naar een pinautomaat meelopen op de Leyweg in Den Haag, waar hij 500 euro moest pinnen. Deze straatrover is ook te zien bij een bankhelpdeskfaude, die op maandag 7 november op de Dedemsvaartweg in Den Haag werd gepleegd. In Opsporing Verzocht tonen we camerabeelden van deze man.


Overval bedrijf Rijkstraatweg Sassenheim          

In de nacht van dinsdag 21 juni overvallen zes onbekende mannen een bedrijfsunit aan de Rijkstraatweg in Sassenheim. Het bedrijventerrein ligt langs de A4. Zowel ondernemers als particulieren huren hier bedrijfsunits huren voor het gebruik als kantoor of voor opslag. In één van deze units ligt een 52- jarige man te slapen. Rond twee uur die nacht wordt het slachtoffer wakker gemaakt door een hoop herrie en wordt hij bedreigd met een vuurwapen. Onder bedreiging van het vuurwapen moet het slachtoffer zijn mobiele telefoon afgeven. Daarna sluiten de verdachten hem op in een kast. Dan vertrekken de verdachten in een onbekende richting. Het slachtoffer kon zich later uit de kast bevrijden. In Opsporing Verzocht en Team West worden er camerabeelden getoond van de overvallers. 


Overval woning Kaninefatendreef Alphen aan den Rijn    

Op maandag 24 oktober rond 03.00 uur was er een zeer gewelddadige overval in een woning aan de Kaninefatendreef in Alphen aan den Rijn. De bewoners zijn mishandeld, bedreigd en vastgebonden in hun eigen huis. De overvallers bedreigden de slachtoffers met een vuurwapen en een mes. Vervolgens gingen ze er vandoor met een TV, sieraden en een koffer met een trouwjurk. Na een uur weten de slachtoffers weten zich te bevrijden. De bewoners zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. In de Team West tonen we camerabeelden van de twee overvallers.

Brandstichting Edisonstraat Den Haag    

De bewoner van de Edisonstraat in Den Haag zijn eerder deze maand opgeschrikt door twee incidenten in korte tijd. Op woensdagochtend 15 maart rond 03.20 uur was er ee n brandstichting van een auto en raakte een voordeur beschadigd. Op vrijdagochtend rond 00.20 uur was er een explosie voor een woning. De bewoners waren op dat moment thuis en schrokken door een hele harde klap. De voordeur en een aantal ramen raakten beschadigd. De hulpdiensten brachten in veiligheid gebracht. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de bewoners en de buren zijn erg geschrokken. Het onderzoeksteam doet onderzoek of er een verband bestaat tussen de zaken. In Team West zie je camerabeelden van een verdachte. 

Diefstal met geweld winkel Driekant Zoetermeer     

Op maandag 12 september ziet een van de medewerkers van een winkel een onbekende man parfum in zijn zakken stoppen. Dit gebeurde in een parfumeriewinkel aan het Driekant in Zoetermeer. De medewerkster vraagt hem zijn zakken te legen. Uit één van zijn zakken komen zes parfums. Als de medewerker aan de man vraagt zijn andere zakken ook te legen wil hij weglopen. De medewerkster wil hem tegenhouden, maar hij rukt zich los, slaat een andere medewerkster in haar ribben en gaat er dan vandoor. In de uitzending zie je camerabeelden van deze winkeldief. 

Team West: iedere dinsdag vanaf 17.00 uur uitgezonden op TV West en elk uur herhaald. Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. 
Opsporing Verzocht: iedere dinsdag rond 20.30 uur op NPO2. Woensdag wordt het programma rond 13.20 uur herhaald via NPO2.