Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Negen Nederlandse zaken op Interpol-lijst “Identify Me”

Nederland doet met negen zaken mee aan de Internationale campagne Identify Me.

Compositietekening van de dode vrouw op de boot in Amsterdam.

In alle zaken van de Identify Me-campagne zijn de slachtoffers vrouwen die zeker of vermoedelijk door een misdrijf om het leven zijn gekomen. In onderstaand overzicht staan alle deelnemende zaken uit Nederland. (Click here to see this page in English).

Het heulmeisje (NL01)

Op zondag 24 oktober 1976 lopen wandelaars vlakbij voormalig parkeerplaats De Heul, langs snelweg A12 bij Maarsbergen, tussen Utrecht en Arnhem in Nederland. Verstopt onder aarde en takken vinden ze het levenloze lichaam van een vermoedelijk nog jonge vrouw.

Het Heulmeisje - NL01

Het meisje van Teteringen (NL02)

Op 25 december 1990, Eerste Kerstdag, wordt in het bos bij Teteringen, bij Breda, het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Nooit is duidelijk geworden wie zij is. Wél is duidelijk dat ze om het leven is gebracht en vóór haar dood vermoedelijk ernstig verwaarloosd en mishandeld is. Via de link kunt u meer informatie vinden over de zaak. Op de zaakspagina staan foto’s die als schokkend kunnen worden ervaren.

Het meisje van Teteringen - NL02

De vrouw in de gracht (NL03)

Op 6 september 1992 doet een voorbijganger rond het middaguur een vondst in het centrum van Amsterdam. Aan de Lauriergracht treft de voorbijganger twee handen aan. Na een zoekactie in het water worden ook twee onderbenen aangetroffen. In het water van de Egelantiersgracht wordt ook een koffer gevonden met daarin de romp van een vrouw. Dagen later worden aan de Prinsengracht nog meer lichaamsdelen gevonden. Al snel is duidelijk dat de lichaamsdelen bij elkaar horen maar nog altijd is onduidelijk om wie het gaat.

De vrouw in de gracht - NL03

De vrouw op de grens (NL04)

Het Zwin is een natuurgebied aan de kust dat Nederland en België verbindt. Op woensdagavond 6 juli 1994 vindt een toerist in het gras vlakbij het toenmalige Zwinmuseum net over de grens in Nederland lichaamsdelen. Een dag later worden in een sloot vlakbij de vindplek meer lichaamsdelen gevonden. Het bleken lichaamsdelen te zijn van een tot op heden onbekende vrouw.

De vrouw op de grens - NL04

De vrouw met de armband (NL05)

Een voorbijganger ziet op vrijdag 13 januari 1995 een plastic pakket drijven in het water in Amstelveen. De voorbijganger belt de politie. Dan blijkt dat in het pakket, ingepakt in een laken, een deel van het stoffelijk overschot van een vrouw zit. Haar hoofd, haar onderbenen en een arm ontbreken. De politie doet onderzoek maar kan de identiteit van de vrouw niet vaststellen.

De vrouw met de armband - NL05

De vrouw op de boot (NL06)

Op een woonbootje aan de Jacob van Lennepkade in Amsterdam breekt in januari 1998 brand uit. Na de brand wordt in de woning het lichaam van een vrouw aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw leefde onder een valse identiteit. Haar echte identiteit is nooit opgehelderd. Via de link kunt u meer informatie vinden over de zaak. Op de zaakspagina staan foto’s die als schokkend kunnen worden ervaren.

De vrouw op de boot - NL06

De vrouw in de Gaasp (NL07)

Een man ziet op 17 september 1999 een industriële afvalcontainer drijven in rivier de Gaasp. De man besluit de bak uit het water te halen met zijn boot. Maar als hij de afvalbak aan land wil trekken, ruikt hij een lijklucht. De man belt de politie. Na onderzoek blijkt dat in de afvalbak een deels in beton gegoten lichaam zit. Het gaat om een vrouw die met een vuurwapen om het leven is gebracht.

De vrouw in de Gaasp - NL07

De vrouw in het IJ (NL08)

Op 17 mei 2004 wordt in het IJ bij Amsterdam door een schipper van een sleepboot een grote tas gevonden. In de tas blijkt het onderlichaam van een vrouw te zitten.

De vrouw in het IJ - NL08

De vrouw in de koffer (NL09)

In de herfst van 2005 ligt er enige tijd een rode koffer in de Thorbeckesingel, midden in een woonwijk in Schiedam. Een medewerker van de groenvoorziening wil de koffer opruimen en haalt hem naar de kant. In de koffer blijkt het lichaam van een jonge vrouw te zitten.

De vrouw in de koffer - NL09

Tips

Denkt u mogelijk te weten wie één van de vrouwen zou kunnen zijn? Geef uw informatie dan nu zo uitgebreid en gedetailleerd mogelijk door. Als u klikt op de link naar de zaak vindt u een contactformulier. Op die manier komt uw informatie direct bij het juiste rechercheteam terecht. U kunt ook bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. U kunt uw informatie ook delen door een mail te sturen aan coldcase@politie.nl.