Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Vangst drugsafval Eemnes leidt tot vondst mogelijk drugslab in Haarlem

De politie heeft op woensdag 18 oktober in een bedrijfspand aan de Robert Peereboomweg in Haarlem een mogelijk drugslab aangetroffen.

De politie doet onderzoek in het pand dat zij op het spoor kwam na de vangst van drugsafval in Eemnes afgelopen maandag 16 oktober

In het pand zijn goederen aangetroffen die vermoedelijk gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. De Forensische Opsporing (FO) doet onderzoek en het Team Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) zal ook onderzoek gaan doen. Er is (nog) geen verdachte aangehouden voor de betrokkenheid in deze zaak.

Gevaarlijke situaties

Bij de productie van drugs worden gevaarlijke stoffen gebruikt. Zij kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu en leiden tot explosies, gevolgd door brand. Daarnaast kan een locatie waar (grondstoffen voor) drugs worden opgeslagen of geproduceerd leiden tot meer crimineel verkeer in de buurt. Hierdoor wordt de buurt onveiliger.

Voorkom gevaar, meld vermoedens

Om drugscriminaliteit tegen te gaan en gevaarlijke situaties in uw omgeving te voorkomen, is uw hulp onmisbaar. Heeft u een vermoeden van een drugslab of een drugsopslaglocatie bij u in de buurt? Meld dit dan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000, of bel met de politie via 0900-8844.