Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie toont beelden relschoppers jaarwisseling

Gepubliceerd op:

Hedel - De politie toont morgen niet eerder getoonde, herkenbare beelden van verdachten die zich tijdens de jaarwisseling misdroegen. Dat is op donderdag 4 april te zien in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict. Het onderzoeksteam hoopt dat deze verdachten herkend worden.

oud en nieuw, oudjaar, nieuwjaar, jaarwisseling, den haag, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

Foto ter illustratie

Het onderzoek naar de ongeregeldheden heeft in de afgelopen maanden niet stilgelegen. Zo hebben er metingen plaatsgevonden in Hedel in de omgeving van de Kasteellaan. Het Expertteam Visualisatie en Reconstructie heeft een driedimensionale registratie gemaakt om de ruimtelijke situatie in kaart te brengen. Deze visualisatie wordt gebruikt om de toedracht van de incidenten en het geweld tegen de hulpverleners in beeld te brengen. Daarnaast zijn er inbeslaggenomen telefoons onderzocht na eerdere zoekingen in Hedel, Zaltbommel, Uden, Krimpen aan de IJssel, Soest en Ermelo. Er is uitgebreid buurtonderzoek gedaan en geflyerd om te zoeken naar getuigen en camerabeelden.

Op 26 maart is een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een man van 24 jaar uit Zaltbommel. Hij is inmiddels heengezonden, maar is nog wel verdachte. Op 4 april is een vierde verdachte aangehouden: een man van 45 jaar uit Hedel. Er zitten daarnaast nog twee verdachten vast die begin dit jaar al werden aangehouden.

Heeft u informatie over de relschoppers?

Het is begrijpelijk dat men misschien een drempel ervaart om informatie door te geven. Misschien weet u het niet zeker, maar heeft u wel een vermoeden. Of misschien wilt u absoluut niet dat iemand erachter komt dat de informatie van u komt. Anoniem tippen is dan een goede optie. Via Meld Misdaad Anoniem (M.) kunt u zowel telefonisch als online informatie doorgeven zonder iets over uzelf te delen. Hoe dat precies werkt, is te lezen op de website van M.

Beelden weloverwogen getoond

De verdachten komen nu zo’n drie maanden na de jaarwisseling herkenbaar in beeld. Het tonen van herkenbare beelden wordt als een zwaar opsporingsmiddel gezien. Dat mag niet zomaar ingezet worden. Er moet eerst gekeken worden naar andere manieren waarop de verdachten herkend kunnen worden. Daarna toetst de officier van justitie of het kan volgens de Aanwijzing Opsporingsberichtgeving.

2024000432 JS