Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: tweede aanhouding in cold case Tonny ter Horst

Laatst gewijzigd op:

Didam/Doetinchem/Terborg - Dinsdagochtend 23 april is een 53-jarige man uit Didam aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Tonny ter Horst. Tonny werd op 9 oktober 2000 in Terborg doodgeschoten, toen hij twee mannen tegen het lijf liep die vluchtten na een mislukte overval.

Aanhouding stockfoto

De aangehouden verdachte zit in beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat. Om die reden delen we geen verdere informatie.

Op 9 april hield het onderzoeksteam een 50-jarige man uit Doetinchem aan voor betrokkenheid bij de dood van Tonny. Hij zit nog vast.

Zaak heropend

Maandag 18 maart maakte het onderzoeksteam bekend dat de zaak heropend werd nadat nieuwe informatie binnen was gekomen. Op basis van de nieuwe informatie had het onderzoeksteam aanwijzingen dat er meer mensen iets moesten weten over wie er betrokken waren bij de dood van Tonny. Door de zaak weer onder de aandacht te brengen, hoopte het onderzoeksteam dat mensen na 23 jaar alsnog zouden gaan praten.

Om de zaak onder de aandacht te krijgen, werd op 19 maart het Mobiel Media Lab (MML) in Terborg – de woonplaats van Tonny – en Doetinchem ingezet. Ook maakte Opsporing Verzocht een uitgebreid item over de cold case. Speciaal voor deze zaak maakte het programma een live-uitzending vanuit Terborg.

Tipgevers, bedankt!

In de dagen die volgden kwamen meer dan twintig tips binnen, waarin mensen meedachten, maar ook namen doorgaven. Het onderzoeksteam wil iedereen die informatie heeft doorgegeven bedanken. Om het lopende onderzoek niet te schaden, kunnen we geen verdere informatie delen en zullen we niet ingaan op de inhoud van de tips.

Hier lees je alles over het onderzoek naar de dood van Tonny ter Horst.

MB