Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Nieuwe verdachte aangehouden na schietincident Purmerend

Gepubliceerd op:

Purmerend - De politie heeft in het onderzoek naar een schietincident bij het treinstation in Purmerend op maandagavond 12 februari een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Amsterdam. De verdachte is woensdagmiddag 21 februari in Amsterdam aangehouden en zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben.

Aanhouding verdachte handboeien daglicht close

Op maandagavond 12 februari kreeg de politie rond 20.05 uur melding van een schietincident. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend om het leven gekomen. Een andere man, een 19-jarige man uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond. Hij ligt op dit moment in het ziekenhuis. Zie hier eerdere berichtgeving.

Dinsdag 13 februari werd al een 16-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in verband met het schietincident. Hij zit nog steeds vast.  

Woensdag 14 februari wist de politie nog eens twee aanhoudingen te verrichten. De 18-jarige man uit Amsterdam zit nog steeds vast. De 16-jarige jongen uit Purmerend is heengezonden. Hij blijft nog wel verdachte in het onderzoek.

De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding is geweest van het schietincident. Dit wordt verder onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Oproep

Hebt u informatie over dit incident maar de politie nog niet gesproken? Neem dan z.s.m. contact op met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden in de buurt van de Stationsweg in Purmerend rond 20.05 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2024031736.

De politie is op de hoogte dat er beelden circuleren van de overleden man en roept iedereen op deze beelden enkel met ons te delen en uit respect voor de nabestaanden, niet online te verspreiden.