Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar geweld tegen hulpverleners in Hedel

Laatst gewijzigd op:

Hedel - De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling. Het gaat om een man van 29 jaar uit Ermelo. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden en is aangehouden in Ermelo.

Aanhouding op straat

Foto ter illustratie

Vanwege het uitvoerige politieonderzoek zijn daarnaast vandaag in Hedel, Zaltbommel en Ermelo op vijf adressen doorzoekingen geweest aan de De la Reystraat, de Gasthuisstraat, de Prinses Margrietstraat, de Koningin Wilhelminastraat en de Fiep Westendorplaan. Er zijn verschillende goederen in beslag genomen.

Nieuwjaarsnacht hielden we al een man aan van 22 jaar uit de gemeente Maasdriel. Hij is voor de raadkamer van de rechtbank geweest en zit nog in voorarrest.

Ondanks de twee aanhoudingen loopt het onderzoek nog door. Het onderzoek richt zich op het achterhalen van iedereen die betrokken was bij het extreme geweld. Het onderzoek krijgt van zowel de politie als het Openbaar Ministerie hoge prioriteit.

Informatie blijft welkom, ondanks tips

In het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict is op 11 januari aandacht geweest voor de zaak. Na de uitzending is informatie binnengekomen waar het onderzoeksteam mee verder kan. Toch blijven nieuwe tips welkom. Ook komende donderdag, 18 januari, zal het programma aandacht besteden aan dit onderzoek.

We merken dat de media-aandacht en de aandacht in het opsporingsprogramma het een en ander losmaakt in Hedel. Er wordt over gesproken, maar deze informatie bereikt ons nog niet rechtstreeks. We komen graag in contact als u iets weet. U kunt uw informatie natuurlijk ook delen zonder dat uw identiteit bekend wordt. Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem (M.). De informatie die u deelt met M. wordt alleen aan de politie doorgegeven als het niet naar u herleidbaar is. U hoeft geen gegevens achter te laten.

Er zijn daarnaast nog vier getuigen die wij graag willen spreken. Zij hebben mogelijk belangrijke informatie voor ons. Het kan ook zijn dat zij die nacht gehoorschade hebben opgelopen. In de uitzending van Plaats Delict op 11 januari zijn beelden van hen getoond. In de aankomende uitzending - donderdag 18 januari - zal er opnieuw aandacht voor gevraagd worden.

2024000432 JS