Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

15.000 euro uitgeloofd voor gouden tip naar brandstichting in gemeentehuis Soest

Laatst gewijzigd op:

Soest - In het gemeentehuis van Soest heeft in de nacht van 27 op 28 november korte tijd een brand gewoed. De politie is direct een onderzoek gestart naar de mogelijke brandstichting. Nu we weten dat de brand is aangestoken, willen we graag mensen spreken die meer weten over de dader of het motief. De hoofdofficier van justitie heeft €15.000 uitgeloofd voor de gouden tip.

Omstreeks 23.50 uur ging het brandalarm af. De brand kon gelukkig in korte tijd worden geblust. Uit onderzoek blijkt dat het raam is ingetikt, waarna iets brandbaars naar binnen is gegooid. Er is ook een explosie geweest.

Onderzoek
De Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan naar de brand. Zij hebben vastgesteld dat het gaat om brandstichting. De politie is op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor deze brand.

Hoofdofficier van justitie looft €15.000 uit
Mensen moeten meer weten over dit incident. De hoofdofficier van justitie heeft een geldbedrag van €15.000 uitgeloofd voor diegene die de gouden tip heeft. Weet je dus meer? Deel dan vooral jouw informatie met de politie.

Getuigen die mogelijk meer weten over het motief
Eerder heeft de politie opgeroepen om in contact te komen met getuigen die meer hebben gezien. Uit een buurtonderzoek dat toen is uitgevoerd, zijn camerabeelden ontvangen. De politie komt nog steeds graag in contact met mensen die meer hebben gezien, maar willen met name mensen spreken die mogelijk weten wat een motief zou kunnen zijn. Wat kan hebben geleid tot deze brandstichting? Mogelijk ken je iemand die een conflict heeft (of heeft gehad) met de gemeente Soest die in staat kan zijn om een strafbaar feit te plegen. Weet je meer, maar deel je die informatie liever anoniem? Dat kan online door hier te klikken of door gratis te bellen naar 0800-7000. Het is ook mogelijk om jouw tip online door te geven via het tipformulier op deze pagina. Bellen kan ook via de opsporingstiplijn: 0800-6070.