Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Vierde en vijfde aanhouding in onderzoek naar woningoverval

In de zomer van 2022 vond er een woningoverval plaats op de Ponjaardruwe. Afgelopen voorjaar heeft het onderzoeksteam diverse malen de hulp van de burger gevraagd in het opgestarte onderzoek. Op basis van alle tips, informatie en lang en intensief onderzoek waren er inmiddels drie verdachten aangehouden. Afgelopen maandag en dinsdag konden daar verdachten vier en vijf aan toegevoegd worden.

In de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 juli 2022 lag de destijds 84-jarige bewoner van de woning aan de Ponjaardruwe in Maastricht nietsvermoedend te slapen. Om 03:15 uur schrok hij wakker omdat twee personen in zijn slaapkamer stonden. Ze hielden hem in bedwang terwijl ze zijn kluis meenamen. Het bejaarde slachtoffer bleef hevig geschrokken achter.

In het daarop opgestarte onderzoek werd medio april een SpeurMee-video via de online politiekanalen vrijgegeven. Een week later volgde aandacht voor de zaak in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het kijkerspubliek werd gevraagd tips en informatie te delen over een voertuig dat getoond werd. Dat leverde acht tips op. Na intensief speurwerk werd dinsdag 7 november een 38-jarige man uit Landgraaf aangehouden. Deze persoon zit nog altijd vast en wordt verdacht van het medeplegen van de overval. Maandagmiddag 11 december werd een tweede verdachte aangehouden:  een 32-jarige man uit Landgraaf en een week later de derde verdachte: een 33-jarige man uit Landgraaf.

In het onderzoek kwamen nog twee personen in beeld die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval. Dit betreft een 67-jarige man uit Maastricht en een 46-jarige man uit Heerlen. Zij werden respectievelijk maandag en dinsdag aangehouden.