Ga naar content

Uw auto, motor of vrachtwagen is gestolen

Voor aangifte van de diefstal van een auto, motor of ander motorvoertuig voorzien van een kenteken kunt u op internet geen aangifte doen.

Telefonisch

De diefstal van uw auto, motor of vrachtauto kunt u telefonisch melden bij het Aangifteloket Gestolen Voertuigen en Transportcriminaliteit. Dit loket is de hele week van 07.00 uur tot 23.00 uur bereikbaar via 088 - 00 87 444. Bel zo snel mogelijk, dit vergroot de kans op terugvinden! Houd ( zo mogelijk) uw rijbewijs, kentekenbewijs en uw verzekeringspapieren bij de hand.

Buitenland

Is uw auto, motor of ander motorvoertuig gestolen is in het buitenland, doen dan direct aangifte van de diefstal bij de politie ter plaatse. Deze aangifte is nodig omdat het voertuig waarschijnlijk nog daar in de buurt is. Ook wordt de diefstal dan direct internationaal bekend gemaakt. 

Bewaar deze aangifte goed. U hebt hem nodig omdat u de diefstal ook in Nederland moet melden, zodra u terug bent. U hoeft hiervoor niet naar een politiebureau. Neem telefonisch contact op met het Aangifteloket Gestolen Voertuigen en Transportcriminaliteit. Dat is bereikbaar via het telefoonnummer 088 008 74 44 (lokaal tarief). Tijdens het gesprek zal u gevraagd worden om de aangifte op te sturen die u in het buitenland deed. Scan deze in en stuur hem naar agv@liv.nl. Het aangifteloket zorgt vervolgens dat politie, Rijksdienst voor het Wegverkeer en uw verzekeraar op de hoogte worden gesteld.