Ga naar content

Mijn auto, motor of aanhanger is gestolen

Hieronder leest u hoe u aangifte kunt doen.

In Nederland

Is uw auto of motor gestolen, dan kunt u alleen telefonisch aangifte doen. Ook van diefstal van een aanhanger met eigen kenteken, zoals een caravan, trailer of bagagewagen kunt u alleen telefonisch aangifte doen.
U meldt de diefstal bij het Aangifteloket Gestolen Voertuigen en Transportcriminaliteit. Het loket is alle dagen bereikbaar van 07.00 tot 17.00 uur via 088 - 00 87 444 (belkosten). Tussen 17.00 uur en 07.00 uur kunt u de voicemail inspreken. Bel zo snel mogelijk, dat vergroot de kans op terugvinden. Houd uw rijbewijs en kentekenbewijs bij de hand.

In het buitenland

Doe direct aangifte bij de politie in de plaats waar uw voertuig is gestolen. Dat is belangrijk omdat uw voertuig daar misschien nog in de buurt is. Ook wordt de diefstal dan direct internationaal bekendgemaakt.
Bewaar de aangifte goed. Die heeft u nodig omdat u de diefstal ook in Nederland moet melden. Dat doet u meteen als u terug bent bij het Aangifteloket Gestolen Voertuigen en Transportcriminaliteit, alle dagen bereikbaar van 07.00 tot 17.00 uur via 088 - 00 87 444 (belkosten). U scant de buitenlandse aangifte en mailt die naar agv@liv.nl. Het aangifteloket informeert de politie en de Rijksdienst voor het Wegverkeer over de diefstal. Is het niet mogelijk om aangifte te doen in het buitenland, dan kunt u na terugkeer in Nederland eveneens contact opnemen met het Aangifteloket (088-0087444).