Ga naar content

Zaak Sebree: ruim 100 goederen in woning Patrick S. gevonden

Onderzoek Sebree

Update 1 november 2013:
Spijkenisse / Simonshaven - Personeel van Defensie heeft woensdag 30 en donderdag 31 oktober het bosperceel de Nieuwe Schuddebeursepolder in Simonshaven doorzocht. Hierbij is speciaal opgeleid personeel (Advanced Search Team) op verzoek van politie en OM op zoek geweest naar mogelijke ondergrondse kelders en/of verblijfplaatsen van Patrick S. Er werd een ruimte aangetroffen die verder wordt onderzocht.

Patrick S. werd eerder dit jaar veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf onder andere wegens twee levensdelicten. Hij is van deze zaak in appèl bij het gerechtshof in Den Haag. Tijdens de rechtszaak kwam al naar buiten dat Patrick ondergrondse kelders zou maken.
Tijdens de zoeking in het bosperceel trof het Advanced Search Team van Defensie een ondergrondse ruimte aan. Onderzocht wordt hoe lang deze ruimte er al was en wie de maker is of wie de makers zijn.

Sebree

In zijn kamer in zijn woonhuis werden in 2011 honderden spullen aangetroffen waarvan de herkomst niet duidelijk is. Inmiddels is het onderzoeksteam Sebree op zoek naar de herkomst van deze spullen. Een groot aantal van deze spullen is gepubliceerd op de site politie.nl. Politie en Openbaar Ministerie riepen eerder al de hulp van het publiek in om erachter te komen van wie de voorwerpen zijn of waren en hoe de man eraan kwam. Het onderzoeksteam heeft vanzelfsprekend al in alle politiesystemen gekeken of de in beslag genomen goederen zijn te linken aan verlies, diefstal of andere misdrijven. Inmiddels zijn er al 14 goederen teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Het tactische onderzoek naar alle in beslag genomen voorwerpen is nog altijd in volle gang.

Update 10 oktober 2013:
Veertien goederen waarvan de politie zich in het onderzoek Sebree de afkomst afvroeg blijken o.a. van inbraak afkomstig.
Nadat door politie en Openbaar Ministerie op maandag 23 september met het onderzoek Sebree de publiciteit werd gezocht zijn bij de politie zo’n zestig tips binnen gekomen. Mede hierdoor werd duidelijk dat veertien goederen die in de woning van Patrick S. in beslag zijn genomen van diefstal afkomstig zijn. Het gaat bijvoorbeeld om aangetroffen zakhorloges die in Barendrecht bij een woninginbraak werden gestolen. Ook is de herkomst van een afgebeelde sleutelbos inmiddels duidelijk. Die bleek afkomstig van een bedrijf uit Spijkenisse. Voor de eigenaar was het niet duidelijk of deze was gestolen of verloren. Ook een ring bleek van een bekende van een familielid van Patrick S. te zijn. Zij weet niet hoe de ring in de woning van Patrick S. terecht is gekomen. De goederen worden teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

Het feit dat van sommige goederen inmiddels duidelijk is waar ze vandaan komen, is voor het onderzoeksteam een belangrijk signaal dat de herkomst van álle goederen te achterhalen moet zijn.
Dank u wel voor uw tips tot nu toe!

Update 26 september 2013:
De teller staat nu op 35 tips. Er is ook aandacht besteed aan dit onderzoek bij Opsporing Verzocht en via (social) media. Alle tips en informatie hebben nog niet geleid tot het achterhalen van de eigenaren van de sieraden.

Update 24 september 2013:
Inmiddels zijn er 12 tips binnengekomen dankzij de aandacht in de (social) media over het onderzoek. De tips gaan met name over sieraden, zoals waar de sieraden verkocht worden. Ook een familielid van Patrick S. meldde dat enkele sieraden van haar waren. Daarnaast zochten familieleden van vermisten in Nederland contact met het team. Alle tips en informatie worden onderzocht, maar hebben nog niet geleid tot het achterhalen van de eigenaren van de sieraden.

 

Op deze site staan veel verschillende goederen. De politie is in verband met een grootschalig onderzoek op zoek naar de rechtmatige eigenaren. Bent u zelf de eigenaar of herkent u een voorwerp? Neem dan contact op via emailadres sebree@rijnmond.politie.nl of via 0900-8844.

Onderzoek

Het onderzoek heeft de naam Sebree en komt voort uit het onderzoek naar de vermissing van en moord op Farida Zargar. Let op! De achternaam van Patrick S. is niet de naam Sebree. Voor onder andere die zaak werd een 36-jarige man uit Spijkenisse veroordeeld tot levenslang. In zijn kamer in een woning aan de Venusstraat in Spijkenisse werden honderden goederen gevonden waarvan niet duidelijk is waar ze vandaan komen.

Goederen

Voor de politie is daarmee de zaak nog niet afgelopen. Alle goederen werden in beslag genomen. Het gaat hier bijvoorbeeld om (zelfgemaakte) wapens, mobiele telefoons en sieraden. De afgelopen maanden onderzocht een team met rechercheurs van wie deze goederen zijn. Mogelijk zijn het spullen die buit gemaakt zijn bij diefstallen, inbraken of andere delicten. Alle in beslag genomen goederen zijn door de politiesystemen gehaald om te zien of ze opgegeven zijn als verloren, of bijvoorbeeld afkomstig zijn van diefstal. Dat heeft tot op heden nog niets opgeleverd. Met de publicatie van de goederen roept de politie ook de hulp van het publiek in om erachter komen van wie de voorwerpen zijn of waren en of ze van een misdrijf afkomstig zijn.

Informatie

Herkent u een van deze goederen?  U kunt  uw informatie doorgeven via 0900-8844 of sebree@rijnmond.politie.nl . Vermeld aub om welke goed(eren ) het gaat. Alvast bedankt!