Ga naar content

Pasgeboren baby aangetroffen in vuilcontainer

Hulpdiensten troffen zondagochtend 26 oktober 2014 rond kwart over vier een baby van 10 tot 20 dagen oud aan in een ondergrondse vuilcontainer aan de Fritz Conijnstraat in Amsterdam. Door een alerte voorbijganger die huilgeluidjes uit de container hoorde, kon het pasgeboren kindje op tijd gered worden. De baby, een meisje met kleding aan, is direct naar een ziekenhuis overgebracht. Ze maakt het inmiddels goed en is opgenomen in een pleeggezin. [Zie ook het tabblad 'Voortgang' hierboven voor de meest recente informatie]

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Een voorbijgangster die in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober door de Fritz Conijnstraat in Amsterdam Geuzenveld Slotermeer liep, dacht eerst dat ze een babyfoon hoorde. Maar toen ze beter luisterde, hoorde ze huilgeluidjes uit de ondergrondse container op de hoek van die straat. Ze sloeg alarm, waarna hulpdiensten om 04.15 uur een baby uit de container redden. In een plastic zak zat een pasgeboren meisje.

De baby

Om erachter te komen wie dit kindje is en wie haar ouders zijn, noemen we een aantal specifieke kenmerken van de baby:

 • Het meisje is (op 26 oktober) tussen de 10 en 20 dagen oud.
 • Ze heeft een lichtgetinte huidskleur.
 • Op haar onderrug en billen zit een blauwgekleurde pigmentvlek; een soort moedervlek. Dit is geen verwonding. Het is bij ons bekend wat voor een pigmentvlek dit is.
 • Aan beide ringvingers heeft ze een afwijking waardoor die ringvingers permanent gebogen zijn.
 •  Het meisje had een krasje en pleister op haar voet. Mogelijk heeft zij een hielprikje gehad. We doen daarom ook een dringend beroep op de medische wereld om informatie te delen. Mensen die gebonden zijn aan een medisch beroepsgeheim en die daarom twijfelen of ze de tiplijn kunnen bellen, willen we vragen om zich te richten tot het adviesorgaan van hun (medische) beroepsgroep. 

 

Kleding

Het meisje droeg deze kleding toen ze werd aangetroffen:

 • Een wit rompertje van het merk Petit Villain voorzien van de tekst 'I (hartje) opa'
 • Een grijs shirt, maat 50, van het merk Peaple
 • Een wit broekje van de Hema, ook maat 50
 • Het meisje is aangetroffen in een plastic tas van een Italiaans kledingmerk Globo

Kleding + plastic tas

Getuigen

Die vuilcontainer staat vlak voor een appartementenblok aan het einde van de Fritz Conijnstraat. Dat is in Geuzenveld tegen de S103, de Haarlemmerweg, aan. We willen iedereen spreken die daar die afgelopen zondagochtend is geweest en die mogelijk iets is opgevallen.

Kaart PD

 

Portiek

Rond 04.00 uur, vlak voordat de baby is gevonden, liep een persoon door de straat. Deze persoon is een van de portieken binnen gelopen. We willen graag weten wie deze persoon is. Het is mogelijk een belangrijke getuige die we graag willen spreken. 

Vragen

Het onderzoeksteam krijgt graag antwoord op de volgende vragen:

 • Wie heeft meer informatie over wie de baby in de vuilcontainer heeft gegooid?
 • Bent u op of rond 26 oktober op de Fritz Conijnstraat geweest en heeft u iets gezien wat mogelijk met deze zaak te maken kan hebben?
 • Wie herkent het kindje in combinatie met de specifieke lichaamskenmerken en/of in combinatie met de kleertjes?
 • Wie mist er mogelijk een pasgeboren baby in zijn of haar omgeving?
 • Wie heeft er meer informatie over de kleding en/of de plastic tas waarin het kindje gevonden is in combinatie met het signalement van de baby?
 • Bent of kent u de vader en/of moeder van dit kindje?

Tips

Heeft u antwoord op (een van) de bovenstaande vragen of heeft u andere informatie die mogelijk met de zaak te maken kan hebben? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw tip telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Uw tip anoniem doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000. Team Nationale Criminele Inlichtingen is bereikbaar op 079-345 8 999.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Pasgeboren baby aangetroffen in vuilcontainer

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: