Ga naar content

Brandstichting Ajax supportershome

Een brand heeft in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 januari het supportershome van Ajax volledig verwoest. Snel werd uit forensisch onderzoek duidelijk dat de brand is aangestoken. Er staan bewakingscamera’s in het gebied rond de Arena. Daarop zijn de twee vermoedelijke daders vastgelegd.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De brand ontstond rond 03.00 uur. Op de beelden van metrostation Strandvliet zijn om 02.51 uur twee mannen te zien die in de richting van het supportershome wandelen. Op andere camerabeelden is te zien dat dezelfde mannen bij het supportershome aankomen en daar een tijdje rondlopen. Een van hen heeft een tas bij zich. Om 03:14 zijn de mannen weer in de tunnel bij het metrostation, nu rennen ze de andere kant op.

Verdachten brandstichting Ajax

Verdachten brandstichting Ajax

Vragen

- Wie herkent de twee mannen of vermoedt specifiek wie het zijn?
- Verder willen we heel graag spreken met iedereen die rond 03.00 uur of al eerder iets in het Arena-gebied heeft gezien dat met de brandstichting te maken kan hebben. Daarbij een speciaal een beroep op het geheugen van tankstation-medewerkers in Amsterdam-Zuidoost. Had u dienst? Ga dan alstublieft nog even na wie u aan de pomp heeft gehad, die misschien meer weet van die brandstichting.
- Wie heeft andere informatie die welke kan leiden tot oplossing van deze zaak?

Tips

Heeft u informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000. 

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=cSjYxShqs5U

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier. Meer informatie over het gebruik van RSS kunt u vinden op een andere pagina.

RSS feed Brandstichting Ajax supportershome