Ga naar content

Caféhulp dood aangetroffen

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

In café ’t Abattoir in de Rotterdamse wijk Crooswijk werd vrijdagochtend 4 januari 1991 Maarten Nelisse vermoord aangetroffen. Waarschijnlijk werd de 64-jarige kroegmedewerker het slachtoffer van een beroving. Er was namelijk geld meegenomen.

Maarten Nelisse werkte meestal twee avonden in de week in het café. Die bewuste avond was het er niet echt druk en waren er vooral vaste stamgasten. Zoals gebruikelijk sloot het café de deuren rond 01.00 uur. Getuigen vertelden dat rond 01.15 uur de laatste gasten de kroeg verlieten. Het is goed mogelijk dat Nelisse na sluitingstijd in het café bleef om nog wat op de gokkast te spelen. Dat deed hij wel vaker.

Naar aanleiding van de moord werden er twee verdachten aangehouden, maar tot een veroordeling kwam het niet. Het is onduidelijk wat er zich na sluitingstijd in ’t Abattoir heeft afgespeeld. Heeft u tips die meer duidelijkheid kunnen verschaffen, geef uw tips dan door.

De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van een verdachte.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening