Ga naar content

Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

De recherche heeft nieuwe informatie ontvangen over de moorden op Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38). Beide mannen werden in 2014 in Amersfoort doodgeschoten. Het rechercheteam wil deze moorden opnieuw onder de aandacht brengen.(UPDATE onderin dit artikel)

Mohammed Alarasi
De 22-jarige mbo-student Mohammed Alarasi werd op 20 januari 2014 doodgeschoten op de parkeerplaats voor sportschool de Pellikaan in Amersfoort.

 

Samir Jabli 
De 38-jarige Samir Jabli werd op 1 december 2014 doodgeschoten achter het stuur van zijn auto. Dat gebeurde nadat hij rond 02.50 uur had geparkeerd op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort. Jabli en Alarasi kenden elkaar uit die stad, en hadden allebei getraind bij dezelfde sportschool.


Dadergroep
De politie houdt er rekening mee dat beide slachtoffers door dezelfde dadergroep zijn omgebracht. Leden van deze dadergroep worden ook in verband gebracht met andere liquidaties gepleegd tussen 2011 en 2014.


Volgacties 
Het is zeer waarschijnlijk dat Samir Jabli op 18 januari 2014 is gevolgd door een man die mogelijk tot die dadergroep behoorde. Jabli heeft die dag de McDonald’s in Amersfoort-Noord en een Total tankstation bezocht. Op beide locaties is ook een man te zien die hem daar volgde. De politie weet wie deze man is, maar wil nog steeds graag weten welke rol hij heeft gespeeld. Zowel ten aanzien van de moorden op Jabli en Alarasi als zijn rol in de dadergroep.

BMW Utrecht (foto BMW)
Diezelfde man is namelijk ook gezien bij een auto die vermoedelijk werd gebruikt als tweede vluchtauto  bij de moord op Alarasi. Die BMW stond in 2014 geparkeerd op de Henegouwen in de Utrechtse wijk Lunetten.

Compositietekening 
De politie wil nog altijd weten wie de man is op deze compositietekening. Hij was de bestuurder van de eerste vluchtauto die gebruikt is bij de moord op Alarasi.


Beloning
Het Openbaar Ministerie heeft in beide zaken 30.000 euro beschikbaar voor degene die informatie heeft die leidt tot een veroordeling.


Informatie
We  vermoeden dat er mensen rondlopen met belangrijke informatie over de achtergrond, de uitvoerders of de opdrachtgever van beide moorden. De recherche wil graag met hen spreken. Neem contact op via de opsporingstiplijn via 0800-6070. Of bel met het Team Bijzondere Getuigen 088 - 661 77 34.
 

UPDATE - aanhouding verdachte op 13 februari 2024
Vanochtend heeft de recherche een 44-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de twee Amersfoortse moorden en drie andere moorden. Hierbij gaat het om de liquidatie van de 47-jarige Pieter Vos en de 53-jarige Jaap Zillig op een parkeerplaats bij een hotel in Houten, in 2011. En de moord op de 68-jarige Rinus Moerer in Steenbergen, in 2014. Het onderzoek gaat ondertussen verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Omdat de verdachte in beperkingen zit, doen we verder geen mededelingen.

 

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=arYoVNoU9iI

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening