Ga naar content

Twee personen overleden na geweldsincident in Weiteveen

Op dinsdagmorgen 16 januari vindt in Weiteveen een geweldsincident plaats. Hierbij komen twee mensen om het leven. Kort na het incident wordt een 50-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek.

De politie krijgt rond 08.45 uur een melding van een geweldsincident aan de Bargerweg in Weiteveen. Meerdere eenheden van de politie komen ter plaatse en daar wordt duidelijk dat er is geschoten. Twee personen zijn overleden. Eén persoon, een 44-jarige vrouw, is aangetroffen in een auto. De ander, een 38-jarige man, nabij een woning. Beide komen uit Weiteveen.

Verdachte aangehouden
Kort na het incident houdt de politie een verdachte aan. Het gaat om een 50-jarige man uit Klazienaveen, de man zit vast en wordt verhoord. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd en wat daaraan vooraf is gegaan. Uit het onderzoek zal moeten blijken wat de toedracht en de aanleiding is geweest. De raadkamer van de rechtbank in Noord-Nederland heeft woensdag 31 januari besloten de voorlopige hechtenis van de verdachte met negentig dagen te verlengen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van twee moorden. Volgens het OM heeft hij op dinsdag 16 januari 2024 de 38-jarige man en een 44-jarige vrouw in hun woonplaats Weiteveen met voorbedachten rade om het leven gebracht.

Illegale vuurwapens
De vuurwapens die op de plaats van het delict zijn aangetroffen, en daar zeer vermoedelijk zijn gebruikt, zijn illegaal verkregen en waren dus niet vergund. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de wapens.

Achtergronden
Er wordt ook gekeken ook naar de relatie tussen de slachtoffers en de verdachte. De politie is ermee bekend dat er sprake is van een al langer lopend conflict. De informatie die wij daar over hebben, maakt eveneens onderdeel uit van het strafrechtelijk onderzoek. Daardoor kunnen we op dit moment niet ingaan op verdere details. Het onderzoek moet zorgvuldig gebeuren en zal daarom enige tijd in beslag nemen. Ook zijn kort na het incident diverse beelden verschenen op sociale media waarin uitspraken worden gedaan. We zijn bekend met die beelden en de informatie die daaruit voortkomt wordt eveneens meegenomen in het onderzoek. We verzoeken iedereen om deze video’s niet te verspreiden vanwege de impact op betrokkenen.