Direct naar de inhoud

Dodelijk schietincident Cornelis Springerstraat

De recherche doet nog altijd uitgebreid onderzoek naar de dood van de 29-jarige Anass el Ajjoudi uit Amsterdam. Hij werd op woensdagavond 17 januari doodgeschoten aan de Cornelis Springerstraat.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Aangehouden verdachte heengezonden in onderzoek dood Anass el Ajjoudi

De 27-jarige man die woensdag 28 maart werd aangehouden in het onderzoek naar de dood van Anass el Ajjoudi, is vrijdagmiddag 30 maart heengezonden. De man werd aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het dodelijke schietincident aan de Cornelis Springerstraat op 17 januari. De 29-jarige Anass kwam hierbij om het leven.

Ondanks dat het rechercheteam gegronde redenen zag om de 27-jarige man aan te houden, kan zijn betrokkenheid bij de zaak op dit moment niet worden aangetoond. Over die mogelijke betrokkenheid kunnen politie en het Openbaar Ministerie op dit moment geen verdere informatie delen, behalve dat er geen vermoeden bestaat dat de man de schutter is geweest.

Dinsdagavond 27 maart werden in Opsporing Verzocht diverse beelden getoond van de avond van de moord. Er werden nieuwe beelden uitgezonden waarop de vermoedelijke vluchtauto te zien is. Het voertuig bleek al ruim anderhalf uur voorafgaand aan de moord in de buurt van de Cornelis Springerstraat te hebben gereden en/of gestaan. Ook werden er – onherkenbaar gemaakte – beelden getoond van meerdere mannen bij een snackbar vlakbij de plek waar Anass el Ajjoudi korte tijd later werd neergeschoten. Het onderzoeksteam wilde onder meer weten of twee van deze mannen bij of in de vluchtauto waren gezien. Inmiddels heeft de politie gesproken met een aantal personen die op de beelden te zien waren en er was geen reden voor een aanhouding.

Omschrijving

Woensdagavond 17 januari rond 19.00 uur kreeg de meldkamer van de politie meerdere meldingen dat er was geschoten op straat. Hulpdiensten troffen een zwaargewonde Anass aan. Ondanks reanimatiepogingen is hij ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De recherche is direct een uitgebreid onderzoek gestart. Getuigen hebben verklaard dat het slachtoffer door één man onder vuur werd genomen. Daarna stapte de schutter in een lichtkleurig voertuig. Mogelijk werd dit voertuig bestuurd door een tweede persoon. De Ford is via de Carillonstraat weggereden via de Van Woustraat.

Kort na het schietincident kwam er een melding van een brandend voertuig aan de Buitensingel in Duivendrecht. Het gaat om een grijze Ford Tourneo Connect, met een opvallend panorama dak. Het voertuig is afgesleept voor onderzoek. De recherche gaat er van uit dat de aangetroffen Ford de vluchtauto.

Uit het onderzoek naar de camerabeelden is duidelijk geworden dat die Ford Tourneo Connect zeer waarschijnlijk op woensdag 17 januari al eerder in de buurt van de Cornelis Springerstraat was. Rond 17.35 uur komt de Ford aan over de Van Woustraat, uit de richting van de Rijnstraat, en slaat de Carillonstraat in. Dat betekent dat de Ford mogelijk in de anderhalf uur voorafgaand aan het schieten, gezien kan zijn in de omgeving.

Vragen aan het publiek

Het rechercheteam heeft de volgende vragen aan het publiek:

  • Wie is getuige geweest van het schietincident en heeft nog niet met de recherche gesproken?
  • Wie heeft die de Ford Tourneo Connect en/of de inzittende(n) mogelijk gezien in de omgeving van de Cornelis Springerstraat tussen 17.35 en 19.00 uur?
  • Wie heeft de Ford gezien vanaf het moment dat de auto wegreed over de Van Woustraat, tot het moment hij is neergezet aan de Buitensingel in Duivendrecht?
  • Wie weet meer over het leven van Anass?

Informatie kan worden doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Informatie kan ook worden ingevuld op het onderstaande tipformulier. Om zoveel mogelijk getuigen te bereiken, heeft de recherche op dinsdag27 maart en op vrijdagmiddag 30 maart een zogenaamde SMS bom verstuurd naar duizenden telefoonnummers die op 17 januari in de omgeving van Amsterdam-Zuid zijn geweest. 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=GFBrhEy37nc

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening