Direct naar de inhoud

Onderzoek rond moord Johnny Henriques (42)

Niet één, maar meerdere kogels kostten de 42-jarige Johnny Henriques het leven. Zaterdagavond 25 april 2020 werd hij op de Jacob van Heemskerckstraat in Dordrecht neergeschoten toen hij in de buurt van zijn woning parkeerde. Toen hij probeerde weg te komen, vuurde de schutter nog enkele kogels van dichtbij op hem af.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Het onderzoeksteam vraagt nogmaals om uw hulp. De politie realiseert zich dat het inmiddels enige tijd geleden is en dat mensen misschien angst hebben om hun informatie te delen. Daarom heeft de hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie in Rotterdam besloten om nu een beloning uit te loven van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de dader of daders.

Heeft u meer informatie over deze zaak dan komt de politie graag in contact met u. Dit kan via het gratis opsporingsnummer 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen (TNI) op het nummer 079-3458999. 

Update 12 mei

Op 12 mei werd de moord op Johnny Henriques behandeld in Opsporing Verzocht. Naar aanleiding van de uitzending kwamen 13 tips binnen die door het onderzoeksteam worden onderzocht. De groep mannen die getuige was van de schietpartij heeft zich nog niet gemeld. Zij maakten zich, logischerwijs, uit de voeten toen het schieten begon. Zij hebben zich tot op heden nog niet gemeld maar de politie wil hen graag spreken. Ook tast het team nog in het duister over de aanleiding van de schietpartij. Heeft u informatie? Twijfel dan niet en neem contact op. Dit kan via de gratis Opsporingstiplijn: 0800-6070. Voor een vertrouwelijk gesprek belt u het Team Nationale Inlichtingen: 079-3458999 of geef anoniem uw tip via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

 

 


 

Kijk de uitzending nog een keer terug via deze link:

https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/item/onderzoek-rond-moord-op-johnny-henriques-42/

Omschrijving

De politie vermoedt dat de dader die avond Henriques bij zijn appartement heeft opgewacht. Wanneer hij iets voor middernacht in zijn auto arriveert, maakt hij dan ook geen schijn van kans tegen zijn belager. Henriques is ter plekke overleden aan zijn verwondingen.

Signalement schutter

De dader is vermoedelijk via de groenstrook langs het appartementencomplex weggevlucht. Daarna is hij voor het laatst gezien op de Bloys van Treslongstraat. 

Volgens getuigen had de schutter een tenger postuur en was hij tussen de 1.80 – 1.85m lang. Hij droeg een donker vest of jas met capuchon, een donkere broek en sportschoenen.

Groepje mannen bij viswinkel

Een groepje van 5 tot 7 mannen stond voor de viswinkel, niet ver van de plek waar Henriques is doodgeschoten. Ze waren rond de twintig jaar oud, hadden een licht getinte huidskleur en zijn tussen de 1.70 – 1.75m lang. Alle mannen droegen donkere kleding. Twee of drie van hen droegen een vest met een capuchon over hun hoofd. 

Deze getuigen hebben mogelijk belangrijke details van het schietincident of de dader gezien. Was u een van die getuigen? Neem alstublieft contact op.

Broer beschoten

De broer van het slachtoffer werd op 15 maart 2020 beschoten bij winkelcentrum het Crabbehof in Dordrecht. De politie onderzoekt of beide incidenten iets met elkaar te maken hebben of dat in een andere richting naar de dader moet worden gezocht.

LEES OOK
•    Daders gezocht van dubbele poging moord

Sms-bom

De politie heeft op dinsdag 12 mei 2002 om 18.00 uur een sms-bom verstuurd naar alle mobiele nummers die zaterdagavond 25 april in de omgeving waren van de Jacob van Heemskerckstraat. Dit is een oproep om relevante informatie met de politie te delen. 

Vragen

Geef uw informatie door
•    Wie is er die nacht iets opgevallen?
•    Wie weet meer over het motief van de schutter?
•    Wie beschikt er over beelden in de omgeving van de Jacob van Heemskerckstraat?

Heeft u informatie? Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Voor een vertrouwelijk gesprek belt u het Team Nationale Inlichtingen: 079-3458999 of geef anoniem uw tip via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening