Ga naar content

Woningoverval - Fluitersstraat - Veenendaal

Een 84-jarige vrouw werd vorig jaar maart in haar woning aan de Fluitersstraat in Veenendaal overvallen door twee mannen. We zijn nog steeds bezig met het onderzoek. Inmiddels kunnen we nieuwe informatie en beelden delen. Weet jij wie op deze beelden staan? Of heb je meer informatie over deze woningoverval?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Update oktober 2023: Er is een verdachte aangehouden, maar we zijn nog steeds op zoek naar de personen die op de beelden staan. Weet u wie dit zijn?

Update september 2023: Deze zaak is op 30 maart 2022 in de uitzending van Bureau Hengeveld behandeld. Bijna anderhalf jaar later loopt het onderzoek naar deze inbrekers nog steeds. We delen beelden waarop de inbrekers te zien zijn, hier staat ook een derde persoon op die mogelijk bij de woningoverval betrokken was. De politie is op zoek naar mensen die weten wie op de beelden staan of die meer informatie hebben over deze woningoverval.

Omschrijving

Op dinsdag 22 maart 2022 trof de 84-jarige vrouw rond 22.30 uur ’s avonds opeens twee mannen in haar woning aan. De mannen duwen de vrouw op de grond en roepen dat ze op zoek zijn naar haar waardevolle spullen. Wanneer de vrouw probeert te roepen om hulp, wordt haar mond hardhandig dichtgedrukt door de hand van een van de inbrekers.

Wanneer de vrouw laat weten geen waardevolle spullen in huis te hebben, trekken de inbrekers de sieraden die ze toen droeg van haar armen en vingers af.  Vervolgens gaan de inbrekers er snel vandoor. De politie komt snel ter plaatse, maar van de verdachten is geen spoor meer.

In de woning blijkt dat de inbrekers op de eerste verdieping de boel hebben doorzocht. Kennelijk waren zij erin geslaagd via het balkon in de woning te komen en werden zij bij hun criminele activiteiten gestoord toen de bewoonster rond half elf besloot naar bed te gaan.

Uit de woning zijn sieraden verdwenen. Bij het afrukken van de sieraden van de bewoonster liep zij letsel aan haar handen en arm op.

De gestolen sieraden zijn een dameshorloge met een goudkleurige armband en witte wijzerplaat, een gouden ring met in het midden een steentje en daaromheen meerdere kleine steentjes en een groot formaat gouden slavenarmband.

Het onderzoek naar de woninginbraak loopt nog steeds. Inmiddels kunnen we melden dat er een DNA-spoor is gevonden die nog wordt onderzocht. Daarnaast kunnen we beelden tonen waar de inbrekers op staan. Hierop is te zien dat het mogelijk niet om twee, maar om drie inbrekers gaat. Helaas zijn ze niet heel goed te zien, maar mogelijk heeft iemand meer informatie over deze gewelddadige woninginbraak.

Signalement inbrekers
Volgens het slachtoffer spraken de mannen Nederlands. Ze droegen donkere capuchontruien. Eén van hen had een bol of dik gezicht en één van hen droeg grijze handschoenen.

Vragen

Weet jij meer? Je kan jouw informatie ook anoniem door geven via Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=AfUHcbSxw08

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=2DpBg0_Y3BA

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening