Ga naar content

Getuigenoproep poging woningoverval Almere

Op dinsdagavond 22 november vond een poging overval plaats op bewoners aan de Zwedenstraat, in het stadsdeel Almere Poort. De daders vluchtten zonder buit. Wie heeft meer informatie over deze woningoverval?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond half acht in de avond werd er bij een woning aangebeld. Door het raam zien de bewoners dan iemand staan. En het lijkt erop dat deze persoon een PostNL-jas aan heeft. Eén van de bewoners gaat dan poolshoogte nemen -ook al is er niks besteld- en wordt dan eigenlijk meteen bedreigd met een wapen. Kort daarna duikt er een tweede overvaller op. De bewoners verweren zich en hierdoor vluchtten de daders even later zonder buit weg.

De politie doet onderzoek naar de poging overval en dezelfde avond heeft de forensische opsporing sporenonderzoek in en bij de woning uitgevoerd. Een dag later is een buurtonderzoek uitgevoerd. Er is al gesproken met een aantal getuigen, maar meer informatie is van harte welkom.

Signalement daders
Van de daders is op dit moment een beperkt signalement bekend. Het gaat om twee mannen die zich beiden voordeden als pakketbezorgers en gekleed waren in vermoedelijk Post.nl kleding. Eén man heeft een lichte huid, de andere een heel donkergetinte huid.

Vragen

Wie heeft meer informatie over deze poging woningoverval?

Wie heeft camerabeelden in de buurt van de woning waar verdachten mogelijk op staan?