Ga naar content

Dood Rosleny Magdalena

Donderdagochtend 17 november 2016 werd op het Maldenhof in Amsterdam-Zuidoost de 28-jarige Rosleny Magdalena doodgeschoten. De recherche deed de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek naar haar dood, maar dit heeft vooralsnog niet tot de veroordeling van de dader(s) geleid.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer bracht die ochtend even voor 08.00 uur haar 6-jarige dochter met de fiets naar school. Ze fietste vanaf hun woning aan het Leerdamhof naar het Holendrechtplein, waar de school is gevestigd. Op de terugweg fietste het slachtoffer weer terug richting haar woning via het Maldenhof. Om 08.18 uur kreeg de politie meldingen dat op de fietsersbrug bij het Maldenhof een gewonde vrouw zou liggen en dat schoten waren gehoord. Rosleny Magdalena werd op het bruggetje in het verlengde van het Gaasperdammerpad beschoten en zwaargewond gevonden. Hulpdiensten en een snel opgeroepen trauma-arts probeerden de vrouw nog te reanimeren, maar de hulp bleek tevergeefs.

Het is helaas nog steeds niet duidelijk wat er precies gebeurd is op die 17e november 2016. In het onderzoek werd eerder een verdachte aangehouden, maar deze persoon geldt niet meer als verdachte. Het rechercheteam blijft daarom een dringend beroep doen op mogelijke getuigen en mensen die meer weten over de toedracht.  Het team heeft hier in ieder geval de volgende vragen over:

  • Is iemand donderdagochtend 17 november 2016 iets opgevallen bij de Lotusschool toen Rosleny haar dochtertje wegbracht en zij op haar fiets wegreed in de richting van het Maldenhof?
  • Wie heeft Rosleny daarna nog zien fietsen en is hierbij iets opgevallen?
  • Wie was op donderdagochtend 17 november 2016 rond het tijdstip van de beschieting in de buurt van de betreffende fietsbrug?
  • Wie heeft er donderdagochtend 17 november 2016 iets bijzonders gezien in de omgeving van het Leerdamhof, Maldenhof, het Gaasperdammerpad en het Reigersbospad?

Onbekende fietser
In het onderzoek naar de dood van Rosleny Magdalena zijn beelden naar voren gekomen van een onbekende fietser. Op de beelden is een persoon te zien die het slachtoffer die ochtend lijkt te hebben opgewacht en gevolgd. Gezien het gedrag van de fietser wordt hij/zij verdacht van betrokkenheid bij de dood van Rosleny.

Rosleny vertrok die 17 november om iets voor 08.00 uur vanaf haar huis aan het Leerdamhof naar het Holendrechtplein. Rond hetzelfde moment, om 07.59 uur, stak er vlak bij de school een fietser de straat over. De fietser, op een damesfiets en gekleed in een regenpak stapte af in het tunneltje onder de Holendrechtdreef. Daar wachtte hij of zij een poosje tussen de pilaren. Terwijl Rosleny nog onderweg was naar de basisschool van haar dochtertje, zette de onbekende de fiets nog even ergens anders neer, maar bleef wel in de tunnel staan, achter de pilaren, aan de kant van het fietspad. Om 08:12 uur nam Rosleny bij de basisschool afscheid van haar dochter. Ze fietste via dezelfde route terug naar huis, maar leek niet te merken dat ze eenmaal door de tunnel werd gevolgd. Toen zij weer rechtsaf sloeg, richting de supermarkt Vomar, kwam 6 seconden later ook de onbekende fietser in beweging. Net als Rosleny, sloeg de fietser ook rechtsaf, om over de stoep, ook zoals Rosleny, rechtdoor het beeld uit te fietsen.

Op basis van de beelden is niet vast te stellen of het om een man of om een vrouw gaat. Ook de huidskleur, kleur haar en haardracht zijn onbekend. De recherche hoopt dat iemand aan de hand van het postuur, de fiets en misschien wel het regenpak de fietser toch kan herkennen. Hij of zij droeg een donkere broek en donkere schoenen met witte zolen en links een donkere schoudertas. Degene fietste op een damesfiets. Het betreft een donkerkleurige omafiets, met zowel voor- als achterop een bagagedrager. Aan het stuur zit een frame, bedoeld om een fietsmand aan op te hangen.

Toedracht
Het beschieten van Rosleny Magdalena lijkt een gerichte actie te zijn geweest, maar de mogelijke toedracht is helaas niet duidelijk. De recherche houdt er nog steeds rekening mee dat het om iets puur persoonlijks ging en dat de dader(s) het een bekende(n) van haar is/zijn geweest. Informatie over waarom het slachtoffer dit overkomen zou kunnen zijn blijft zeer welkom bij de recherche.

Beloning
Door de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam is er een bedrag van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Informatie delen
Heeft u informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. Indien u beeldmateriaal heeft, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s, dan kunt u die via deze link uploaden.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=e7pjN-3-gr0

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=rfqZY4RmQkE

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening