Ga naar content

Overleden persoon - Frekeweg - Leidschendam

Op donderdagochtend 21 december in een park aan de Frekeweg troffen agenten een overleden man aan. Na uitgebreid onderzoek gaat de politie uit van een misdrijf. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 08.45 uur kregen agenten een melding van het aantreffen van een overleden man in het park naast een fietspad op de Frekeweg. Naar aanleiding van het aantreffen van deze man is onder leiding van een officier van justitie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart. Het slachtoffer is de 39- jarige Poolse Piotr Gorzynski. Hij was zonder vaste woon- of verblijfplaats.  De politie heeft op maandag 25 december in Arnhem een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest. De verdachte zit nog steeds vast. 

Honden uitgelaten 
Van de locatie waar het slachtoffer werd aangetroffen is bekend dat daar veel gewandeld en gefietst wordt. Ook worden rond deze locatie honden uitgelaten. De politie is dringend op zoek naar getuigen die mogelijk iets is opgevallen tussen woensdagmiddag 20 december en donderdagochtend 21 december 08.45 uur in het park of de omgeving daarvan. 

Aantreffen kussens:
Uit onderzoek op camerabeelden is te zien dat op woensdag 20 december 2023 omstreeks 21:10 uur twee mannen op de Frekeweg lopen. Het lijkt erop dat zij onder invloed zijn van alcohol en/of verdovende middelen. Deze mannen hebben vier tuinkussens bij zich. Bij het slachtoffer werden soortgelijke (mogelijk dezelfde) tuinkussens aangetroffen. Het is nog niet bekend waar deze tuinkussens vandaan komen, maar mogelijk mist iemand uit de omgeving deze kussens. 

Specifieke voorbijgangers gezocht:
Het onderzoeksteam is in het bijzonder op zoek naar een aantal voorbijgangers die op camerabeelden te zien zijn vlak voor of na het tijdstip waarop de twee eerder genoemde mannen voorbij komen lopen. Op woensdag 20 december rond 21.05 uur komt er uit de richting van de Noordsingel en man met een hond lopen met een uitschuifbare hondenriem. Rond 21.30 uur lopen er twee personen met een middelgrote hond met een tuigje. Omstreeks 21.41 uur loopt er een man vanaf de Frekeweg met een uitschuifbare hondenriem met een middelgrote hond.  Als laatste voorbijganger zoeken we een man zonder hond, met een voorwerp in zijn hand mogelijk een mobiele telefoon. 

Mobiele telefoons gezocht:
Het onderzoeksteam is ook nog altijd op zoek naar de mobiele telefoon van het slachtoffer en de verdachte. Het zijn vermoedelijk een Samsung Galaxy J1 en een S8. Die zijn misschien weggegooid of aangeboden. 

Rugzak gezocht:
De aangehouden verdachte is op vrijdag 22 december op Centraal Station in Arnhem gefilmd en had toen een rugzak om. Hij is door de Oude Stationsstraat gelopen met die rugzak. Als hij die vrijdagmiddag rond 13.15 uur weer naar het station liep had hij die rugzak niet meer. Mogelijk heeft hij van die rugzak af willen komen omdat daar de kleding in zat die hij droeg toen Piotr opverleed. Die kleding is cruciaal bewijsmateriaal. 

Vragen

Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) 088-9647543.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening