Direct naar de inhoud

Diefstal - Afkijken pincode - Oost Nederland

In Oldenzaal, Wierden, Ermelo en Nijkerk werden in oktober verschillende inwoners het slachtoffer van een rondtrekkende bende. De oplichters keken eerst in een winkel de pincodes van de slachtoffers af, waarna ze met een afleidingsmanoeuvre ook de bankpassen wisten te stelen. Wie herkent deze mannen?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Oldenzaal

Op 12 oktober was het voor het eerst raak in Oldenzaal. Bij een parkeerplaats van een supermarkt werd een echtpaar aangesproken door een man die in gebrekkig Engels een verhaal ophing dat er geld bij hun auto lag. Het echtpaar had geen idee dat het een truc was. Toen het echtpaar aan de praat werd gehouden door de Engelssprekende man, wist een tweede verdachte de portemonnee met hierin de bankpas van mevrouw uit de auto te stelen. Een paar minuten later werden er met de bankpas honderden euro’s gepind bij de geldautomaat van de supermarkt.

Wierden

Ook in Wierden sloegen de daders op 12 oktober toe. Toen het slachtoffer bij de kassa afrekende, werd haar pincode afgekeken. Buiten werd zij op de parkeerplaats aangesproken door een man die in gebrekkig Engels vroeg waar het  “Medical Centre” is. De vrouw had geen argwaan en wees hem de weg. Op het moment dat zij hem uitleg gaf waar hij naartoe moest, werd haar bankpas gestolen. Diezelfde dag werd er duizend euro van haar bankrekening gestolen.

Ermelo

Op 14 oktober werd eenzelfde truc gebruikt in Ermelo. Het slachtoffer in deze zaak had boodschappen gedaan bij een supermarkt, toen ze in haar auto zat om te vertrekken werd er op haar raampje getikt. Een vrouw zei in gebrekkig Engels dat er een portemonnee met geld naast haar auto lag. Op het moment dat het slachtoffer uit haar auto stapte, werd haar bankpas gestolen. Eenmaal thuis ontdekte ze dat er honderden euro’s van haar rekening was afgeschreven.

Nijkerk

Diezelfde dag werd ook een vrouw in Nijkerk slachtoffer van dezelfde groep. Ook hier heeft het slachtoffer eerst boodschappen gedaan waarna ze terugliep naar haar auto. Eenmaal in de auto werd er op het raam getikt door een man met een smoes. Toen het slachtoffer werd afgeleid, wist een tweede verdachte de bankpas te stelen. Vervolgens werd er met de bankpas geld van haar rekening gepind.

 

Vragen

Wie zijn deze mannen? Ze komen mogelijk niet uit Nederland, maar misschien dat mensen toch weten wie dit zijn.

 

Mobiel banditisme

Het gaat hier om mobiel banditisme. Dit is een vorm van internationaal georganiseerde criminaliteit. Het gaat hierbij om rondtrekkende bendes die delicten plegen als babbeltrucs, zakkenrollerij, inbraken, winkel-, metaal- en autodiefstal.  De leden van deze bendes verblijven in Nederland zonder vaste woon- of verblijfplaats. De opdrachtgever opereert meestal vanuit het buitenland. Lees hier verder

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=k3eHdN8kLhs

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening