Ga naar content

Oplichting - Poëziestraat – Almere

Op vrijdag 14 april slaat een “galante” dief toe. Hij helpt het 92-jarige slachtoffer zelfs uit haar stoel op te staan. Wat het slachtoffer nog niet weet, is dat de man allesbehalve behulpzaam is en het hier gaat om een brutale dief.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op vrijdag 14 april gaat rond 16:30 uur de telefoon van het slachtoffer. Ze spreekt met een “politieman” die aangeeft dat er wordt gefraudeerd met haar rekening, dat haar familie er al over ingelicht is en dat ze zo snel mogelijk alles bij haar komen ophalen. Nog geen 15 minuten later gaat dan ook de bel van de voordeur.

De vrouw opent de deur en ziet daar een jongen staan die namens haar bank haar pinpas komt ophalen. De vrouw is nog enigszins in verwarring van het telefoongesprek, maar laat de jongen desondanks binnen. De vrouw had haar pinpas al klaargelegd. De “ophaler” neemt de pas mee en vraagt nog naar haar sieraden. Het slachtoffer is zo van slag dat ze er even bij gaat, maar de sieraden niet mee geeft. Kort hierna komt er een medewerker van het verzorgingstehuis langs, waarop de verdachte vertrekt. Het slachtoffer vertelt direct het verhaal wat haar is overkomen.

Na het gesprek werd direct de familie van het slachtoffer ingelicht. De pas  werd dan ook meteen geblokkeerd. Hierdoor bleef financiële schade beperkt, maar het slachtoffer is er zeer van ontdaan. Gelukkig staat de dief goed op beeld. Wie (her)kent de jongen?

Help mee
Weet jij wie deze jongen is of heb jij meer informatie over wie hierachter zit? Laat het de politie weten. Tip jouw informatie. Dat kan ook helemaal anoniem via 0800 – 7000 of via deze link. Ook kan je je informatie kwijt via onderstaand tipformulier.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening