Ga naar content

Bankpasfraude – De Vork - Odijk

Een 85-jarige vrouw uit Odijk is slachtoffer geworden van bankpasfraude. Na een telefoontje op haar huistelefoon geeft ze haar bankpas en pincode af aan een zogenaamde bankmedewerker. Hierdoor raakt ze 1200 euro kwijt. Wie herkent deze oplichter?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Signalement:

  • Man;
  • Zwart, opgeschoren haar;
  • Zwarte jas met capuchon;
  • Geel 'zip' shirt, onder de jas;
  • Lichtblauwe spijkerbroek;

Grijze sneakers met drie witte 'schuine' strepen.
 

Omschrijving

Vrijdag 31 maart gaat de huistelefoon van een 85-jarige vrouw. Haar wordt verteld dat er €30.000 euro wordt overgemaakt naar een buitenlands rekening. Het slachtoffer geeft aan dat dat niet kan, omdat haar zoon de bankzaken regelt. De anonieme beller zegt haar zoon ook "aan de lijn" te hebben. De beller weet het vertrouwen te winnen van de vrouw, mede omdat zij hoort dat er zo nu en dan wordt "geschakeld" tussen haar en het telefoongesprek met haar zoon. De pas wordt opgehaald en tegelijkertijd geeft de vrouw telefonisch haar pincode door. Alleen zo kon de transactie worden tegengehouden. Uiteindelijk wordt er zes keer €200 euro gepind en is het 85-jarige slachtoffer haar geld kwijt. Wij komen graag te weten wie deze pinner is.

Vragen

Wie heeft meer informatie?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=fWo5vc4uSzA

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening