Ga naar content

Explosie - Olmendaal - Rotterdam

Een 76-jarige vrouw en haar 67-jarige man schrikken in de vroege ochtend van zaterdag 13 mei op door een explosie op hun woning aan de Olmendaal op Rotterdam-Zuid. De politie doet onderzoek en toont beelden van de verdachte.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Terwijl de vrouw boven lag te slapen, was de man op de bank in de woonkamer in slaap gevallen. Gelukkig werd hij midden in de nacht wakker en ging hij ook naar boven. Want slechts enkele minuten later, om 4.50 uur, gaat er een explosief af beneden bij hun woning. De knal was enorm en het hele huis trilde. De bewoners wisten niet wat hen overkwam. Muren waren ontzet, ruiten gesprongen. De ravage was zo erg dat de man en vrouw met een hoogwerker uit de woning moesten worden gehaald. Zij hebben gelukkig geen zware verwondingen, maar de schrik zit er goed in. Beide bewoners leven nog steeds angst in hun eigen huis, hebben moeite met slapen en zelfs last met eten vanwege de stress die dit veroorzaakt heeft.
Het team explosievenverkenning en de forensische opsporing hebben meteen ter plekke in en rondom de woning onderzoek gedaan. Er is buurtonderzoek gedaan en gekeken naar beschikbare camerabeelden. Er zijn gelukkig beelden, die we kunnen tonen met de vraag of iemand deze dader herkent.

Om deze aanslagen te stoppen, is het van belang dat we de mensen die hier achter zitten zo snel mogelijk aanhouden. Daarbij is alle informatie welkom en zijn alle beschikbare beelden van groot belang. Mocht u ook nog beelden hebben en deze nog niet met de politie gedeeld hebben? Of heeft u informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn? Deel dit alstublieft. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met M. op 0800-7000. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Het team TCI van de politie is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 661 77 34.