Ga naar content

Aantreffen overleden baby - Schuwacht - Lekkerkerk

In het water bij de Schuwacht in Lekkerkerk is op vrijdag 3 maart rond 13.00 uur een overleden baby aangetroffen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op 3 maart 2023 werd een pasgeboren meisje gevonden op het eilandje aan de Schuwacht in Lekkerkerk. Ze is waarschijnlijk enkele weken eerder overleden. Het is heel belangrijk dat bij de politie bekend wordt wie haar ouders waren. Omdat niemand weet wie het baby’tje is, heeft de burgermeester haar de naam “Mirjam van Lekkerkerk” gegeven. Weet jij meer? Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800 – 7000 of online via de website van Meld Misdaad Anoniem. De Opsporingstiplijn is bereikbaar via 0800 - 6070. Voor de gouden tip is door het Openbaar Ministerie een beloning uitgeloofd van 10.000 euro

Zorg om de moeder
Het onderzoeksteam probeert te achterhalen wie de baby is, wat er met het kindje is gebeurd en wat de oorzaak van haar overlijden is. Het kindje is gevonden in een donkergrijze plastic zak. Uit onderzoek blijkt dat het meisje geboren is na een voldragen zwangerschap, maar zonder medische zorg. Ze was best zwaar voor een pasgeboren baby en we denken dat de bevalling daardoor niet makkelijk is geweest. Het moet allemaal heel eenzaam zijn geweest. We denken veel aan de moeder en we zijn erg bezorgd om haar. Op dit moment gaan we ervanuit dat het kindje door iemand op het eiland bij de Schuwacht is achtergelaten. Dat de zak is aangespoeld is ook mogelijk maar lijkt op dit moment minder aannemelijk.

Antwoorden
Weet jij meer? Denk je dat je misschien weet wie de vader of de moeder van dit kleine meisje kan zijn? Ken je iemand die zwanger leek zonder dat er later een geboorte leek te zijn? Of weet je wie de baby heeft achtergelaten? Twijfel niet. Deel alsjeblieft wat je weet of hebt gehoord. Dat mag ook helemaal anoniem.

Anoniem

Anoniem informatie delen kan via 0800-7000 of via de website van Meld Misdaad Anoniem. Je geeft je informatie dan niet rechtstreeks aan de politie maar aan een anoniem meldpunt. Het meldpunt zorgt ervoor dat jouw informatie aan de politie wordt gestuurd zonder dat iets over jou bekend wordt. Vind je het geen probleem dat jouw naam bij de politie bekend is? Dan kan je ook bellen met de gratis opsporingstiplijn: 0800-6070. Online informatie delen kan via onderstaand tipformulier. Voor de gouden tip is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro

 

Vragen

Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) 088-9647543.  

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening