Ga naar content

Aanslag-Kapelaan Bosmansplein-Den Bosch

De politie zoekt de bestuurder en inzittende van een witte Renault Megane die betrokken was bij tenminste twee incidenten in Den Bosch. De Renault werd later gezien op weg richting Rotterdam. Mogelijk komt de dader dus uit de buurt. Wie herkent hem?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op 9 februari 2022 werd een slagerij op het Kapelaan Koopmansplein in Den Bosch beschoten. Het jaar daar voor, op 27 juli was de winkel ook al doelwit geweest. Een explosie beschadigde toen de gevel. Bij de beschieting stapte de dader in een witte Renault Megane die door iemand anders werd bestuurd. Dezelfde auto werd twee dagen later weer in Den Bosch gezien. Nu bij een explosie bij een sportschool aan De Eendenkooi. De politie kan het spoor van de auto volgen tot op de weg richting Rotterdam.

Vragen

Mogelijk komen de daders uit Rotterdam of omgeving. De schutter heeft een opvallend loopje. Bij elke stap draait hij zijn voet naar binnen, een bijzondere manier van lopen. Wie herkent hem?

De auto betreft een witte Renault Megane, type hatchback. Het is een sportieve uitvoering die gebouwd is vanaf 2016.

Herkent u de verdachte of heeft u andere informatie die mogelijk tot de oplossing kan leiden van deze incidenten waarbij ook omwonende in gevaar zijn gebracht? Meldt u dan alstublieft bij de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Deze zaak is ook in Bureau Rijnmond aan de orde geweest. Kijk hier het item terug.

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening