Ga naar content

Tientallen auto’s vernield – Meerdere straten – Amersfoort

In Amersfoort zijn in het weekend van 18 en 19 november tientallen auto’s in meerdere wijken vernield. We onderzoeken deze zaken en zijn op zoek naar getuigen en camerabeelden. Heb jij iets gezien of iemand op beeld staan? Meld het nu!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Deze getuigenoproep hebben we eerder gedeeld in de week van 29 november. We zijn nog steeds op zoek naar camerabeelden.

Omschrijving

Op zaterdag 18 november kregen wij de eerste melding binnen van auto’ die vernield waren. Rondom het Neptunusplein waren meerdere autobezitters gedupeerd van de vernielingen. In de loop van de dagen ontvingen wij steeds meer meldingen hierover. De dader had een rondje gelopen waarbij willekeurige auto’s vernield werden.

Route verdachte en DNA-spoor veiliggesteld
Auto’s die geparkeerd stonden aan onder meer het Neptunusplein, Schimmelpenninckkade, Abel Tasmanstraat, Van Galenstraat, Pullstraat en de Boldershof werden vernield. Op dit moment is de recherche druk met het construeren van de vluchtroute en of er nog meer voertuigen zijn betrokken. Daarnaast heeft de Forensische Opsporing DNA weten vast te stellen van de mogelijke dader. Dit spoor wordt uiteraard zorgvuldig onderzocht. Op dit moment is er nog geen zicht op een dader, maar de recherche vraagt wel jouw hulp.

Heb je misschien iets opvallends gezien?
De dader is grof en zeer vermoedelijk willekeurig te werk gegaan. Misschien is iemand jou hierdoor opgevallen. Als dat zo is, laat het ons dan weten. Heb je andere informatie of heb je wellicht beelden waarop iemand te zien is? Deel die met de recherche. Dat kan via onderstaand tipformulier. Je informatie doorgeven kan via 0900-8844 of anoniem door hier te klikken of door te bellen met 0800-7000.

Vragen

Wie heeft er camerabeelden?

Wie heeft er meer informatie?

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: