Ga naar content

Bankhelpdeskfraude - Oostdijk - Zuidoostbeemster

Een 75-jarige vrouw wordt slachtoffer van een geraffineerde babbeltruc. Met de afgestane pinpassen wordt frauduleus geld gepind en goederen gekocht. Wie herkent de pinner?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De vrouw wordt op 11 mei rond 16:00 uur opgebeld. Het 75-jarige slachtoffer neemt de telefoon op en schrikt wanneer de “medewerker van de bank” aan de andere kant van de lijn vertelt wat er met haar rekening zou zijn gebeurd. De oplichtingstruc is een geraffineerde list om geld afhandig te maken. Mensen doen zich telefonisch voor als medewerker van de bank en vragen om gegevens, onder meer om pincodes. Even later haalt zogenaamd iemand van diezelfde bank haar pinpas op. Daarmee wordt gepind.

SIERADEN

De koerier is zo sluw dat hij daarnaast ook nog eens om contant geld en sieraden vraagt. Uit angst voor een eventuele inbraak en de toezegging dat de verdachte op haar armbanden en ring zou passen geeft zij ook deze emotionele herinneringen mee.  Hieronder een gouden ring met twee gouden handjes erop, zoals op onderstaande foto te zien is. In de ring staat ingegraveerd de specifieke datum 25/12/1972. Wellicht heeft u deze ring onlangs gezien.

BEWEGENDE BEELDEN

Van de verdachte is een filmpje beschikbaar, zie hier de beelden.

Vragen

Man; ongeveer 22 jaar oud; ongeveer 1.80 meter lang; slank postuur; donker getinte  huidskleur; kort zwart haar;

Gekleed in een donkere trui met strakke nette zwarte broek met nette zwarte instapschoenen.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening