Ga naar content

Poging woningoverval - Torneastraat - Zaandam

De politie heeft op woensdag 22 november omstreeks 12.50 uur een melding gekregen dat een man in een woning aan de Torneastraat was mishandeld. De verdachten zijn na de geweldpleging weggelopen in de richting van de Sundsvalstraat. De politie zoekt getuigen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Na aanbellen deed een 60-jarige aanwezige in de woning open. Hij werd direct in zijn gezicht geslagen door twee mannen. De mannen wilden ook de woning binnendringen, maar het slachtoffer wist dit te voorkomen en hen buiten de woning te werken.

Tengevolge van de mishandeling heeft het slachtoffer letsel opgelopen. Hij heeft aangifte gedaan en hem is slachtofferhulp aangeboden.

De politie heeft een buurt – en sporenonderzoek verricht. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de mannen voldoen aan het volgende signalement:

  1. Man, ongeveer 25-30 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, normaal postuur, lichte tot licht getinte huidskleur, gekleed in een donkerblauwe jas met daaronder een licht gekleurde sweater/hoody met capuchon, zwarte trainingsbroek. Hij droeg een donkerkleurige tas met schouderband over zijn hoofd.
  2. Man, ongeveer 20-30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, licht getint tot getinte huidskleur, voorzien van zwarte muts en zwart mondkapje
    zwarte jas, zwarte handschoenen en zwarte broek.

 

GETUIGENOPROEP

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de mishandeling betrokken zijn dan horen wij dat ook graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via  0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via onderstaand tipformulier onder vermelding van 2023251158