Ga naar content

Belgische politie vraagt om informatie over Rita Roberts

Op 3 juni 1992 werd in de rivier “Het Groot Schijn”, vlakbij de Ten Eekhovelei in Antwerpen het lichaam van een vrouw aangetroffen die met geweld om het leven was gebracht.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Destijds kon in het onderzoek de identiteit van het slachtoffer niet achterhaald worden.

De Belgische, Duitse en Nederlandse politie lanceerden op 10 mei 2023 in samenwerking met Interpol een internationale campagne met de naam 'Operation Identify Me', waarbij op zoek werd gegaan naar de identiteit van 22 meisjes en vrouwen die in de drie landen overleden werden teruggevonden. Dankzij deze campagne herkende een nabestaande de tatoeage van de vrouw en kon ze worden geïdentificeerd.

 

Het slachtoffer is Rita Roberts, een vrouw van toen 31 jaar, die in februari 1992 vanuit Cardiff naar Antwerpen was verhuisd. Het laatste teken van leven dat haar familie had gekregen was een postkaart die was afgestempeld op 6 mei 1992.

Rita was ongeveer 1m70 groot en stevig gebouwd. Ze had halflang, donker haar en een verzorgd gebit. Op haar linkervoorarm had ze een tattoo van een zwarte roos met rode kelk en groene blaadjes en “R’nick” eronder geschreven.

Zij droeg een T-shirt (donkerblauw, paars en lichtgroen) met het opschrift “SPLINTER” en “1990”, een donkerblauwe trainingsbroek met drie groene strepen van het merk “Adidas” en donkerbruine wandelschoenen van het merk “DAG” in maat 40.

 

Uit onderzoek blijkt dat Rita mogelijk ook enige tijd in Nederland heeft doorgebracht.

Aan mensen die Rita Roberts hebben gekend of die iets weten over de omstandigheden van haar overlijden, wordt gevraagd om contact op te nemen met de onderzoekers.

Afbeeldingen