Ga naar content

Woningoverval - Zuiddijk in Hellevoetsluis

Op de Zuiddijk in Hellevoetsluis is op 1 november een 95-jarige man in zijn woning overvallen. Wie was getuige, heeft meer informatie of heeft beelden? Laat het ons weten!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De hoogbejaarde bewoner van een huis aan de Zuiddijk in Hellevoetsluis raakte op woensdagavond 1 november gewond tijdens een woningoverval. Rond 19.00 uur kwamen twee overvallers het huis van de 95-jarige man binnen. De daders grepen het slachtoffer bij zijn keel, waardoor hij later met ademhalingsproblemen moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Bij vertrek namen de daders behalve contant geld een horloge, een gouden ring en een portemonnee mee.

Buitenlandse taal
Allebei de mannen hebben waarschijnlijk een lichte huidskleur, zijn zo’n 1.75 meter lang en zagen er vrij sportief uit. Volgens het slachtoffer spraken ze in een buitenlandse taal. Beiden droegen een donkerkleurige pet. De bewoner heeft geen geluid van een voertuig gehoord, dus mogelijk zijn de daders te voet gekomen en gevlucht.

Vakantieparken
Het slachtoffer woont in het buitengebied van Hellevoetsluis, met in de omgeving veel vakantieparken. Behalve mensen die daar vakantie vieren, wonen daar ook veel arbeidsmigranten en Oekraïense vluchtelingen. De politie wil graag met iedereen spreken die informatie heeft over deze overval en heeft daarom in verschillende talen oproepen gedaan.

Voor de overval
Een getuige heeft die avond rond 17.00 uur twee personen in de buurt van de oprit van het slachtoffer gezien. Mogelijk waren dit de daders die de situatie hebben verkend en twee uur later zijn teruggekomen voor de overval.|

Neem contact op
Heeft u de overvallers gezien? Weet u wie het zijn? Heeft u andere informatie die helpt in het onderzoek? Bel de politie op 0800 – 6070, anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of tip online via het formulier op deze pagina.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Ss7R5m4GFBU

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening