Ga naar content

11-jarig meisje gedood bij beschieting woning

De Belgische en Nederlandse politie vragen uw hulp om de daders op het spoor te komen die verantwoordelijk zijn voor de dood van de pas 11-jarige Firdaous

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Zij bevond zich op 9 januari 2023 in een woning waarop meerdere keren is geschoten. Firdaous werd getroffen en overleed aan haar verwondingen.

Het speelde zich destijds af aan de Nieuwdreef in het Antwerpse district Merksem. In februari 2024 zijn een 52-jarige vrouw en een 21-jarige man aangehouden als verdachten in dit onderzoek. Terwijl hun betrokkenheid wordt onderzocht, geeft de politie beelden vrij van nóg twee verdachten: mannen die rondom het schietincident in de omgeving van de plaats delict zijn geweest.

Verdachten in Peugeot 308

Het gefilmde tweetal is ongeveer een uur voor het incident komen aanrijden daar in Merksem. Ze parkeerden hun auto, waarschijnlijk een ouder model Peugeot 308 type 7, in een steeg dicht bij de Nieuwdreef.

Na wat rondlopen door de buurt liep één van de mannen richting de woning die even later werd beschoten. Zijn vermoedelijke handlanger volgde hoogstwaarschijnlijk op een zwarte, elektrische step. Hij had een witte zak bij zich waarin mogelijk het gebruikte vuurwapen zat.

Nederlanders betrokken

Nog geen twee minuten na het schieten kwamen twee mannen terug bij de geparkeerde auto. Zij reden er gehaast vandoor in de richting van de Laarsebaan. Heeft u een idee hoe hun vlucht daarna verliep, meld dat dan alstublieft bij de politie.

Het schietincident in Merksem was vermoedelijk het gevolg van een drugsgerelateerd conflict in de onderwereld. De politie houdt er rekening mee dat daar Nederlandse verdachten bij betrokken zijn.

Vertel wat u weet

Meer over de achtergrond ziet u, net als de signalementen van de twee gezochte mannen, in het video-item onderaan deze pagina. Meld het alstublieft als u een idee heeft wie zij kunnen zijn.

Contact

Weet of vermoedt u iets anders dat in dit onderzoek van belang kan zijn, neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie. Dat mag als dat voor u beter voelt natuurlijk anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen  088 - 661 77 34. (U wordt nooit door dit nummer teruggebeld.)

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=f-x-yfdyZL4

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Ei5GL9Ctl_U

Afbeeldingen