Ga naar content

Bankhelpdeskfraude - Henri Dunantlaan - Rijswijk

Op maandag 4 december krijgt een inwoner uit Rijswijk een SMS op zijn telefoon met het verzoek de bank te bellen. Later wordt de bewoner opgelicht. Van de twee pinners zijn er goede beelden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De man belde het telefoonnummer op die in de SMS stond. Toen wist hij nog niet dat hij werd misleid door een zogenaamde bankmedewerker. Deze zogenaamde bankmedewerker vertelde de man dat hij zijn bankpassen en zijn pincode moest afgeven omdat er problemen waren met zijn rekening. Kort daarna kwam er een zogenaamde bankmedewerkster bij hem thuis en nam de bankpassen en pincode in ontvangst. Een handlanger van deze zogenaamde bankmedewerkster heeft kort daarna gepind bij een pinautomaat aan de Henri Dunantlaan in Rijswijk. Later betaald deze man met een andere man giftcards kopen bij een Kruidvat aan het DR. H. Colijnlaan in Rijswijk. Later werden er nog meer goederen met een smoes weggenomen bij het slachtoffer zoals een contant geldbedrag en een horloge. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de twee verdachten. 

Vragen

Heeft u informatie over deze verdachten of heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening