Ga naar content

Explosie - Zuidwal - Den Haag

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 november rond 03.30 uur kreeg de politie een melding van een woningbrand aan de Zuidwal in Den Haag. Uit onderzoek bleek dat er kort daarvoor een explosief was afgegaan. Van degene die het explosief heeft geplaatst zijn er beelden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In het seniorencomplex was grote paniek ontstaan en uiteindelijk zijn er 24 woningen ontruimd. Op camerabeelden is een onbekende man te zien die in de nacht de hal komt binnenlopen. Deze man maakt de deur open met een sleutel. Op één van de camera's zien we dat er een explosief afgaat bij de nooduitgang en even daarna zien we dezelfde man de trap bij de nooduitgang afrennen en naar buiten vluchten. De explosie heeft veel schade aangericht. Muren, deuren, vloeren en plafonds waren zwart en beschadigd. Het is een groot geluk geweest dat er geen gewonden zijn gevallen. In de uitzending worden er camerabeelden getoond van de verdachte. 

Vragen

Heeft u informatie over deze verdachten of heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) 088-9647543.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening