Ga naar content

Gezocht: voortvluchtige Hasèn Amhased Aksema

Current language: Nederlands

Aksema is bij verstek veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op zijn ex-vrouw Marisse van der Burg en de ontvoering van hun dochter Isra.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op 9 augustus 2004 vermoordt de Libiër Hasèn Amhased Aksema  zijn ex-vrouw in het bijzijn van hun destijds 2-jarige dochtertje Isra. Hierna ontvoert hij zijn dochter naar Libië. In november 2006 wordt hij door de Nederlandse rechtbank bij verstek levenslang veroordeeld.

Aksema staat sinds 2013 op de Nationale Opsporingslijst. Het vermoeden is dat hij met zijn inmiddels volwassen dochter en huidige vrouw nog steeds in Libië verblijft.

In 2007 is het laatste contact geweest tussen de grootouders in Nederland en Isra. Door het tumult dat in Libië is ontstaan, is het contact verloren gegaan. De familie zoekt nog steeds contact met haar. Ze hebben een Facebookpagina aangemaakt. 

De foto’s op deze pagina zijn van voor 2003. De kans is dus groot dat hij inmiddels een ander uiterlijk heeft.

Hasèn Aksema maakte gebruik van de navolgende aliassen:

  • Hussein Emhemed EKSUMA, geboren 20-8-1975 en
  • Hussain Mohammed QASSOUMA, geboren op 20-8-1975

Hij spreekt Arabisch, Engels, Italiaans en gebrekkig Nederlands.

Wanneer hij inmiddels een andere identiteit gebruikt, wil de politie dat graag weten. Ook recente foto’s en beelden van hem zijn van groot belang voor het onderzoek.

Vragen

Heeft u Hasèn Aksema gezien of weet u waar hij nu verblijft, benader hem niet zelf, maar neem contact op met de politie. Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of praat vertrouwelijk met het Team Nationale Inlichtingen via nummer 088 - 661 77 34. Belt u vanuit het buitenland, dan kunt u via dit nummer contact opnemen: +31 79 345 9800.

Gegevens

Naam:
Hasèn Amhased Aksema
Geslacht:
Man
Geboortedatum:
20-08-1975
Lengte:
ongeveer 1.80 m.
Haarkleur:
Zwart

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=aglNqFJjDjo

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=kuC6fKX9img

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening